пролетна депресия
0
(0)

В научните среди някои случаи на депресия вече не се разглеждат като строго психологическо разстройство. В последните години все по-често се използва терминът пролетна депресия, който описва случаите на отслабен общ жизнен тонус през пролетта.

Пролетната депресия се разглежда като комбинирано физико-емоционално последствие от появата на пролетна умора. Физическото изтощение кара засегнатите да се чувстват като болни, което неминуемо се отразява и на психологическото им състояние, водейки до поява на леки депресивни състояния. Така пролетната депресия се явява пряко последствие от действието на факторите, провокиращи хронична умора през пролетта. Учените, специалисти по пролетна депресия, са категорични, че основна роля за поява на това емоционално разстройство имат чисто физическите прояви на отслабения имунитет. Водещи сред тези фактори са възпалителните и алергичните реакции, зачестяващи при хората с невъзстановен след зимата имунитет.

Пролетна депресия – емоционалното отражение на физическата пролетна умора

Научен екип от Калифорнийския университет в Лос Анджелис посочва основните свързващи точки между пролетната умора и пролетната депресия. Усещането за отпадналост, сънливост и липса на енергия естествено пораждат апатия и тревожност. Признаците за физически здравословни проблеми неминуемо пораждат и емоционални прояви. Така класическите симптоми на умора отключват оплакванията, характерни за пролетна депресия.

shop banner

Макар и свързана причинно-следствено с пролетната умора, депресията може да се задълбочи и в определени случаи да създаде по-сериозни здравословни проблеми. В тези случаи причината се крие в един сериозен и типичен за пролетта фактор.

Пролетна депресия – основна причина

Пролетна депресия заплашва най-силно хората с отслабен имунитет. При тях податливостта към възпалителни състояния е най-силна. Американският научен екип доказва, че провъзпалителните фактори като цитокините, отделяни в по-големи дози при възпалителна реакция, повлияват и центрове в мозъка, отговорни за поява на депресивни състояния. Хората, страдащи от хронични възпалителни заболявания (артрит, колит и др.) са най-честите жертви на пролетна депресия. За профилактиката й както при тези пациенти, така и при всички други с отслабен имунитет, е важно през пролетта да се полагат качествени грижи за имунната система.

Пролетна депресия – комплексно решение

Природният продукт Имунобор/Imunobor® осигурява комплексна грижа за профилактика и преодоляване на пролетна депресия и провокиращите я фактори. Имунобор съдържа екстракти от котешки нокът, мравчено дърво, мака и мате. Допълващият се ефект на четирите съставки оказва мощен имуностимулиращ ефект. Освен като имуностимулатор Имунобор действа и за бързо повишаване тонуса на тялото. Освен физически този ефект носи и емоционални ползи за организма.

Пролетна депресия и пролетна умора са напълно преодолими състояния за всеки, който разчита на правилни, и при това изцяло природни продукти като Имунобор.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: