Без настинка тази есен – възможно е!

През есенните месеци коварната настинка ни дебне буквално зад всеки ъгъл. С малко повече усърдие обаче лесно можем да й противодействаме. Нека видим как в настоящата статия.

Изпитани методи за предотвратяване на настинка през есента

Носене на топли обувки и чорапи

Както мъдро са отбелязали старите хора, най-лесно се изстива от краката. Причината е, че когато температурата на крайниците падне, в организма настъпват промени, които водят до понижаване на имунитета. За щастие можем да противодействаме на тези процеси, като се въоръжим с топли обувки и чорапи в студените есенни дни.

Ограничаване на стреса

Силното нервно напрежение води до спад в естествените защитни сили и ни превръща в лесна мишена за причинителите на настинка. Ето защо трябва да го избягваме до колкото е възможно и да използваме всеки удобен момент, за да заличим последиците от него. Слушането на релаксираща музика, четенето на увлекателна книга и медитирането могат да ни помогнат в изпълнението на тази задача.

Набавяне на достатъчно количество сън

За да предотвратим есенната настинка трябва да сме и добре отпочинали. Качествената отмора ще презареди нашето тялото и ще повиши имунитета, респективно и устойчивостта ни към вируси. Средното количество сън, от което се нуждаем на денонощие, за да сме здрави, е между 7 и 9 часа.

Избягване на местата, където има струпване на много хора

В сезона на настинките болниците, летищата и общественият транспорт се превръщат в истинските развъдници на вируси. Опасността да се разболеем, след като сме ги посетили или сме се възползвали от услугите им, е изключително висока. Именно поради това се налага да ги избягваме.

Изпитано природно средство срещу настинка през есенния период

Приемът на висококачествен имуностимулатор е неизменна част от профилактика на настинка през есенния период. Специалистите ни приканват да заложим на Имунобор Ехинацея/Imunobor® Echinacea. Този природен продукт от фамилия Имунобор е доказал своята ефективност в битката срещу причинителите на инфекция на горните дихателни пътища. Тайната на успеха му се дължи на оптималното количество (250 мг) високопречистен стандартизиран екстракт от Ехинацея във всяка капсула. Редица клинични данни показват, че използван редовно и продължително (минимум 3 месеца), този природен дар укрепва имунитета, стимулира производството на имунни тела и повишава локалната имунна защита на бронхиалната лигавица. Комплексното действие на Имунобор Ехинацея го превръща в перфектен избор за склонните към често боледуване. Продуктът е 100% натурален и не предизвиква нежелани ефекти дори при дълговременна употреба.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar