Есенна настинка – ето как да я предотвратим!

Коварната есенна настинка буквално ни дебне зад всеки ъгъл през преходния сезон от лято към есен. С малко повече усилие обаче лесно можем да ѝ избягаме. Нека видим как в редовете по-долу.

Изпитани методи за предотвратяване на есенна настинка

Носене на топли обувки и чорапи

Както мъдро са отбелязали старите хора, най-лесно се изстива от краката. Няма как да е иначе, след като когато температурата на крайниците падне, в организма настъпват промени, които водят до понижаване на имунитета. За щастие, можем да противодействаме на тези процеси, като се въоръжим с топли обувки и чорапи в студените есенни дни.

Ограничаване на стреса

Силното нервно напрежение води до спад в естествените защитни сили. В резултат ставаме лесна мишена за вирусите, причинители на настинка. Ето защо трябва да избягваме стреса, доколкото е възможно, и да използваме всеки удобен момент, за да заличим последиците от него. Слушането на релаксираща музика, четенето на увлекателна книга и медитирането могат да ни помогнат в изпълнението на тази задача.

Набавяне на достатъчно количество сън

За да предотвратим есенната настинка, трябва да сме и добре отпочинали. Качествената отмора ще презареди нашето тяло и ще повиши имунитета, респективно и устойчивостта ни към вируси. Специалистите напомнят, че за да сме здрави, средното количество сън, от което се нуждаем на денонощие, е между 7 и 9 часа.

Избягване на местата, където има струпване на много хора

В сезона на настинките болниците, летищата и общественият транспорт се превръщат в истинските развъдници на вируси. Опасността да се разболеем, след като сме ги посетили или сме се възползвали от услугите им, е изключително висока. Именно поради това се налага да ги избягваме.

Изпитаното природно средство срещу есенна настинка

Приемът на висококачествен имуностимулатор е неизменна част от профилактика на настинка през есенния период. Специалистите ни приканват да заложим на Имунобор Ехинацея/Imunobor® Echinacea. Този природен продукт от фамилия Имунобор е доказал своята ефективност в битката срещу причинителите на инфекция на горните дихателни пътища. Тайната на успеха му се дължи на оптималното количество (250 мг) високопречистен стандартизиран екстракт от Ехинацея (Echinacea purpurea) във всяка капсула. Използван редовно и в продължение на минимум 3 месеца, този природен дар укрепва имунитета, стимулира производството на имунни тела и повишава локалната имунна защита на бронхиалната лигавица. Комплексното действие на Имунобор Ехинацея го превръща в перфектен избор за склонните към често боледуване. Продуктът е 100% натурален. Има отлична поносимост и не предизвиква нежелани ефекти и странични реакции. Подходящ е за продължителна употреба.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar