Дисбактериоза – същност, симптоми и естествени решения

Близо 85% от бактериите, които съставят нашата чревна флора, са „добри“ и подпомагат протичането на различни процеси в организма. Когато тяхното количество намалее, тялото ни започва да страда и ние се озоваваме на прага на дисбактериоза (дисбиоза). Научете кои са факторите, които предразполагат към развитие на опасното състояние, какви са симптомите, издаващи наличието му, както и на какви рискове ни излага и по какъв начин да го преодолеем успешно.

Причини за възникване на дисбактериоза

Гастроентеролозите са категорични, че лошите житейски навици стоят в основата на дисбактериоза. Обездвижването, прекомерният прием на алкохол, тютюнопушенето и неправилният хранителен режим (особено такъв, залагащ на протеини и прости захари) са главните „виновници“ за настъпилия дисбаланс в чревната ни флора. Високите нива на стрес в ежедневието, нарушенията на съня и честата употреба на антибиотици също са фактори, които допринасят за нарушаване на крехкото равновесие в чревния тракт.

Издайнически признаци на дисбактериоза

Сигналите, с които тялото подсказва, че сме развили дисбиоза, са:
• обща слабост
• загуба на апетит
диария, запек, подуване, болка и тежест в корема
• нарушено храносмилане
• податливост към бактериални или вирусни инфекции в резултат на отслабен имунитет
• възникване на хранителни алергии

Скрити опасности от нелекувана дисбактериоза

Неглижирането на сериозен проблем като дисбактериозата ни обрича на куп заболявания и неразположения. Сред потенциалните диагнози, с които можем да се сблъскаме, са хроничен запек, синдром на раздразненото дебело черво, мигрена и дори ревматоиден артрит. Най-уязвими към появата им са възрастните хора, при които здравето на храносмилателната система е компрометирано.

Стратегии за преодоляване на дисбактериоза

Избягването на провокиращите фактори без съмнение е най-добрият начин да се справим с дисбактериозата. За целта трябва да повишим двигателната си активност, да изкореним вредните привички, да ограничим стреса, да преборим проблемите със съня и да се придържаме към диета, в която се набляга на консумацията на пробиотични храни. Това са такива хранителни продукти, които са богати на „добри“ бактерии, като киселото мляко, кефирът, сиренето „Гауда“, туршиите и хлябът с квас.

Справяне с дисбактериоза с помощта на мощен природен продукт

За набавяне на оптимално количество пробиотични бактерии, което е равносилно на успешно преодоляване на дисбактериоза, можем да разчитаме на Имунобор Биотик/Imunobor Biotic®. Всяка капсула от този мощен природен продукт доставя на организма високо количество „добри“ бактерии от вида Лактобацилус булгарикус. След прием те бързо колонизират стомашно-чревния тракт и спомагат за възвръщане на естествения баланса в чревната флора. Действието на пробиотика в Имунобор Биотик се усилва многократно от добавения Бета-глюкан, който има силно изявени пребиотични и имуностимулиращи свойства. Активните съставки с многостранно действие превръщат Имунобор Биотик в уникален комбиниран продукт, който благоприятства еднакво добре чревната микрофлора и имунитета. Поради изцяло природния си произход продуктът е практически безвреден. Има удобен прием и е икономически изгоден.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar