Имунна система – причини, водещи до нейното отслабване

Нашата имунна система е изключително деликатна и редица фактори могат да компрометират нейните защитни функции. В следващите редове ще посочим основните й врагове и начините за тяхното обезвреждане.

Най-честите причини за отслабване на имунната система

Хроничен стрес

Редица изследвания доказват, че постоянният стрес е водеща причина за отслабена имунна система. Обяснението е просто. Когато сме изложени продължително време на стрес, в организма ни се отделят кортизол и адреналин, които потискат активността на имунните клетки. В резултат ставаме податливи на атаките на вирусите и инфекциите лесно ни повалят. За щастие можем да обърнем хода на събитията, като се постараем да ограничим до минимум стреса в ежедневието. Практикуването на техники за релаксация, медитацията и йогата могат да ни помогнат да го сторим.

Системно недоспиване

Продължителното лишаване от сън е пагубно за имунната система. Резултатите от изследване, проведено от учени от Чикагския университет, показват, че само след седмица спане по 3-4 часа на денонощие нивото на антителата в организма на участниците намалява наполовина. Ето защо специалистите приканват страдащите от безсъние незабавно да предприемат мерки за разрешаване на проблема. Те са категорични, че сънотворните не бива да са средство на първи избор, тъй като имат много странични ефекти. Съветът им е да се прибягва до даровете на природата (Виватонин Лека Нощ), които имат успокояващо действие върху нервната система и благоприятстват добрия сън.

Прекомерен прием на алкохол

Злоупотребата със спиртни напитки възпрепятства нормалното функциониране на имунната система. Учени от университета „Лайола“ в Чикаго стигат до заключение, че хората, които приемат алкохол в неограничени количества, имат по-малко моноцити и NK-клетки, които имат ключова роля в противовирусната защита на организма. Именно поради това призивът им е вредният навик своевременно да се изкорени.

Лош хранителен режим

Недоброто хранене е сред най-големите врагове на имунната система. Приемът на рафинирана захар под една или друга форма, както и на преработени храни води до намаляване на защитните сили. Решението е само едно – вредните храни незабавно трябва да се премахнат от ежедневното меню. Вместо тях е добре на трапезата да присъстват повече продукти с имуностимулиращи свойства.

Укрепване на имунната система с невероятен дар от природата

Избягването на факторите, които отслабват имунната система, безспорно е умение, което е добре да усвоим, за да не попаднем под атаката на вирусите. Друга важна стъпка, която трябва да предприемем, за да сме недосегаеми за патогените, е да си набавим висококачествен имуностимулатор. Имунобор/Imunobor® е доказал своята ефективност като най-доброто природно средство за укрепване на имунитета при възрастни. Силата му се крие в рационалната комбинация от 4 взаимно допълващи се съставки, които имат важна роля за засилване на естествените защитните сили. Всяка капсула от Имунобор доставя на организма оптимално количество стандартизирани екстракти от Котешки нокът, По деарко, Мака и Мате. Активните вещества действат в пълен синхрон и мощно укрепват общия имунитет. Научно доказано е, че редовният прием на Имунобор в продължение на 12 седмици повишава броя и активността на белите кръвни клетки, участващи в борбата с инфекциите, повишава жизнения тонус и подобрява общото състояние на организма. Имунобор има отлична поносимост, няма странични ефекти и е икономически изгоден.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar