Лято без цистит – възможно е!

Голяма част от жените възприемат неприятния цистит като неизбежно зло през летните месеци. Тази нагласа обаче не е оправдана, тъй като има безброй изпитани методи, с помощта на които да се предпазят от уринарната инфекция. Узнайте кои са те в следващите редове!

Стратегии за предотвратяване на упорития цистит през лятото

Специалистите са категорични, че избягването на провокиращите фактори, които благоприятстват развитието на основния причинител на цистит – бактерията Ешерихия коли, е най-добрият начин за профилактика. Ето защо съветват дамите да:

– спазват отлична интимна хигиена

Поддържането на отлична интимна хигиена е от ключово значение за предпазване от цистит. Дамите не бива да изпадат в крайности, за да не навредят на интимното си здраве. Препоръчително е почистването на интимната област да се извършва веднъж дневно. Добре е за интимния тоалет да се използва висококачествено измивно средство с щадящо действие. Особено важно е нанасянето му върху слабините да става отпред назад, за да се избегне пренасянето на бактерията Ешерихия коли от ануса във влагалището.

– не стоят дълго време с мокър бански

Продължителното стоене с мокър бански костюм увеличава влажността в интимната зона и създава перфектни условия за развитие на Ешерихия коли. Именно поради това този вреден навик трябва да се преустанови своевременно. В идеалния случай банският следва да се сменя след всяко влизане във водата.

– носят бельо от дишаща материя

Високите температури през лятото са предпоставка за прекомерно изпотяване на кожата около гениталиите. А влагата, както вече споменахме, създава идеална среда за растежа на бактерията Ешерихия коли. Единственият начин да се предотврати нейното разпространение и респективно да се намали рискът от цистит, е, като се носи памучно бельо. Причината е, че то позволява на кожата да диша и да поддържа оптимално ниво на влажност.

– пият много течности

Поддържането на водния баланс в женския организъм е изключително важно при профилактиката на цистит. Приемът на достатъчно количество течности стимулира уринирането и помага за изхвърляне на патогенните бактерии от пикочния мехур.

Най-мощното природно средство с доказан ефект срещу рецидивиращ цистит

Ако предприетите мерки не дадат очаквания резултат и дамите отново попаднат в плен на цистита през лятото, те могат успешно да го преборят с Имунобор Уро Акут/Imunobor® Uro Akut. Иновативният природен продукт от фамилия Имунобор е разумна алтернатива на антибиотиците. Специалистите у нас го препоръчват на своите пациентки, тъй като е напълно безвреден и изключително ефикасен. Способността му да преборва уринарната инфекция се дължи на оптималното количество високопречистен стандартизиран екстракт от плодовете на Американска червена боровинка. Мощният антиоксидант – проантоцианидин тип А, който се съдържа в извлека, не позволява на бактериите да се прикрепват към стените на пикочните пътища, потиска растежа им и премахва възпалението. Специалните растителни капсули (VGcaps), в които се предлага активната съставка, са подходящи за вегани и вегетарианци. Поради изцяло естествения си произход Имунобор Уро Акут може да се приема дори през бременността.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.