Какви са най-честите усложненията на цистита?

Циститът представлява възпаление на лигавицата на пикочния мехур и е сред заболяванията, които най-често принуждават хората да се обръщат за помощ към уролози и гинеколози. Възпалението се появява като отговор на имунната система към действието на бактерии, които се захващат и колонизират лигавицата на пикочния мехур. Обичайно това са бактерии от вида Escherichia coli, които нормално живеят в червата. Навлизането им в уринарния тракт и достигането им през уретрата до пикочния мехур, води до инфектирането му и развитието на цистит.

При правилно назначено лечение и придържането към него, симптомите на цистит изчезват и възпалението отшумява. Това е много важно за избягване на усложненията, които могат да настъпят, ако към цистита не се подходи достатъчно отговорно. Ето кои са най-честите усложнения:

Рецидивиращи цистити – хронифициране и повтаряне на възпаленията във времето. Появяват се при недоизлекуван остър цистит или при наличие на някои класически предразполагащи фактори като диабет, простатни заболявания, вродени уринарни малформации, имунен срив. За предотвратяване на рецидивите, от първостепенна важност е профилактиката.

Пиелонефрит – остро, податливо на хронифициране възпаление на бъбречната тъкан и бъбречните легенчета. Развива се като усложнение на цистита, когато бактериите свободно се размножават и от пикочния мехур инвазират бъбрека. Проявява се с висока температура, често уриниране, болки в кръста в областта на бъбреците. Пиелонефритът може да увреди необратимо бъбреците, да се развие бъбречна недостатъчност с тежки последствия и фатален край.

Циститът и произтичащите от него усложнения се повлияват добре от антибиотично лечение. Ефектът в повечето случаи е бърз и сигурен, но не може да се гарантира продължителна превенция. За предпазването от повторна поява на възпаление, се препоръчва приемът на Имунобор Уро. В състава на този продукт са включени екстракт от червена боровинка и бета глюкан. Червената боровинка възпрепятства захващането на бактериите за лигавицата на пикочния мехур и помага за тяхното изчистване от уринарния тракт без да предизвикат инфекция. Бета глюканът е мощен природен имуностимулатор, който активира локалния имунен отговор и общия имунитет. Така едновременно, действайки пряко върху причинителя на инфекцията и засилвайки защитните сили на атакувания организъм, Имнобор Уро подпомага лекуването на цистита и предотвратява повторната му поява наред с придружаващите усложнения.

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Времето за попълване изтече. Моля, презаредете CAPTCHA.