Пиелонефрит – повече информация за коварната уроинфекция!

Коварният пиелонефрит е сред най-тежките форми на уроинфекции. От внезапната му поява не са застраховани дори и децата, а изходът често може да е фатален. Единственият начин да предотвратим опасността, е като сме достатъчно добре осведомени за състоянието. Ето какво обезателно трябва да знаем!

Какво представлява пиелонефритът?

Зад термина „пиелонефрит“ се крие възпаление на бъбреците и бъбречното легенче. В 80% от случаите основни причинители на широко разпространената инфекция са бактериите от рода Escherichia coli. В останалите 20% заразяването на уринарния тракт става по хематогенен (кръвен) път. Когато това се случи, „виновни“ за появата на пиелонефрит са бактериите Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella spp и Mycobacterium tuberculosis.

Кои са предразполагащите фактори за поява на пиелонефрит?

Опитът показва, че рецидивиращият (повтарящ се) цистит, бъбречно-каменната болест и изменението във формата и размера на бъбреците или пикочните пътища благоприятстват развитието на пиелонефрит. Ето защо страдащите трябва да са особено бдителни към неговата поява.

Кой е по-уязвим към пиелонефрит – мъжете или жените?

По всичко изглежда, че пиелонефритът „обича“ повече представителките на нежния пол. Причината е се корени в анатомичните особености на уретрата (пикочния канал) при дамите. Тя е по-къса, което благоприятства проникването на бактериите в пикочния мехур, а оттам – в бъбреците. Това обаче съвсем не означава, че мъжете са в безопасност. С напредване на възрастта честотата на пиелонефрит при тях се увеличава поради нарастването на простата.

Какви са симптомите на пиелонефрит?

Пиелонефритът протича със следните оплаквания:

  • висока телесна температура (над 38.5ºC) и студени тръпки
  • силна болка в областта на кръста, която нерядко преминава към корема
  • гадене и повръщане
  • намален апетит
  • главоболие

Когато нелекувани инфекции на долните пикочни пътища (цистит, уретрит, простатит), са на път да прераснат в пиелонефрит, знаците, които изпраща тялото, са:

  • често уриниране на малки количества урина (полакиурия)
  • болка или парене при уриниране (дизурия)
  • непълно изпразване на пикочния мехур
  • болка ниско в корема

Как се лекува пиелонефритът?

Обикновено лечението на пиелонефрит е антибиотично. Все повече специалисти обаче горещо препоръчват на своите пациенти да повишат ефективността на антибиотика с приема на Имунобор Уро/Imunobor® Uro. Този природен продукт увеличава многократно естествената защита на организма от уроинфекции и мощно подпомага изчистването на бактериите от отделителната система. Тайната на силата му се крие в неговата уникалната природна формула. Всяка капсула на Имунобор Уро доставя на тялото оптимално количество стандартизирани висококачествени екстракти от Бета-глюкан и Американска червена боровинка. Благодарение на взаимодопълващото действие на активните съставки този дар от природата потиска бактериалния растеж. В резултат неприятните симптоми бързо отшумяват, а от възпалението не остава и следа. Освен за допълващо лечение Имунобор Уро се използва изключително успешно за профилактика на рецидиви. Има удобен прием, напълно безвреден е дори и за най-малките и не крие риск от нежелани реакции.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.