При остър бронхит – пълна защита с Имунобор Бронхо

Като остър бронхит се означава възпалението на лигавицата на бронхите. Чрез тях вдишаният въздух се насочва към крайния и основен орган на дихателната система – белия дроб. Много често възпалението на бронхиалната лигавица може да засегне и белодробната тъкан, при което се развива една най-тежката дихателна инфекция – пневмония. Затова към бронхитите трябва да се подхожда отговорно и с правилните лечебни мерки.

Симптоми при остър бронхит

Основните оплаквания, характерни за острия бронхит са:

Кашлица

Задържането на кашлицата за повече от 5 дни се счита за най-характерния за остър бронхит симптом. Кашлицата е продължителна, упорита и влажна. Причината е в повишеното отделяне на секрет от възпалената бронхиална лигавица.

Задух

Трудното провеждане на въздуха през възпалените бронхи води до поява на задух и характерното усещане, че на пациента „не му достига въздух“.

Други характерни симптоми

При голяма част от засегнатите се наблюдава болка и парене в гръдната област, обща отпадналост, главоболие, болки в гърлото.

Причини за развитие на остър бронхит

Острото възпаление на бронхиалната лигавица се причинява най-често от респираторни вируси, които бележат пик в разпространението си през зимните месеци. В някои случаи обаче заболяването се развива и вследствие на бактериална инфекция, причинена от бактерии от родовете Хемофилис, Стрептококус, Микоплазма и др.

Остър бронхит – лечение и профилактика

При остър бронхит най-удачната терапия е насочена към елиминиране на вирусите или бактериите, причинили заболяването. Доказано безопасно средство още при първи симптоми на дихателна инфекция е Имунобор Бронхо. Той притежава антивирусно и противовъзпалително действие, дължащо се на уникалната комбинация от активни съставки – Котешки нокът и Ехинацея.
Добре познатите и проучени съставки на Имунобор Бронхо не предизвикват никакви странични ефекти. Имунобор Бронхо стимулира клетките на имунитета, които отделят интерферон – естествено противовирусно средство.

Вирусната инфекция ангажира целия потенциал на имунитета, което често е причина за безпрепятствено развитие на различни опасни бактерии. Това лесно би довело до поява на бактериални усложнения. Именно в тези случаи се проявява и втория силен ефект на Имунобор Бронхо. Той стимулира отделянето на имуноглобулини, които повишават резистентността на лигавиците и помагат на организма да се пребори с бактериите. Така Имунобор Бронхо не само предпазва и подпомага организма да преодолее вирусните инфекции на дихателните пътища, но и предотвратява бактериалните усложнения.

В по-тежки случаи на остър бронхит, когато се налага прием на антибиотици, е препоръчително да се прилагат и пробиотични препарати за поддържане на чревната микрофлора. Освен това е добре след приключване на антибиотичното лечение, както и при условия на повишена заболяваемост, да се продължи с профилактичния прием на Имунобор Бронхо. Така ще се елиминират напълно бурните възпалителни процеси, ще се премахне риска от рецидивиране на бронхита, както и няма да се допусне хронифицирането му, каквото се наблюдава при много хора.

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Времето за попълване изтече. Моля, презаредете CAPTCHA.