Пробиотиците – тайната на дълголетниците!

През 20 век руският учен Иля Мечников осъществява няколко научни изследвания, които целят да се установи кои са причините за остаряването на организма. Теорията на Мечников е, че в дебелото черво на човека се отделят отровни вещества, които вредят на организма и го състаряват. За да преустанви процеса, руският учен се съсредточава в търсенето на подходящо за тази цел средство.

Малко по-късно Мечников осъществява ново проучване, с което се стреми да установи в кои страни живеят най-много дълголетници. Проучването показва, че България е една от тези страни, а в нея хората употребяват широко в хранителното си меню кисело мляко. Известно било, че то съдържа бактерия, която го подкиселява. Тя се нарича лактобацилус булгарикус. Иля Мечников осъществява още няколко проучвания, резултатите от които показват, че след попадането му в чревния тракт, лактобацилус булгарикус понижава киселинността на средата. Това предотвратява развитието на клостридията и други бактерии, които прозивеждат отровните за организма вещества.

Полезната бактерия латобацилус булгарикус била обединена с още други такива под общото наименование “пробиотици”. Името означава “за живота” и споед Световната здравна организация пробиотиците са живи микроорганизми, които приемани в определени дози имат благоприятен ефект върху човешкото здраве и продължителността на живота.

За съжаление е трудно необходимото количество пробиотици да бъде набавено чрез прием на кисело мляко, тъй като трябва да се изядат големи количества от продукта. Ето защо е по-лесно и удобно пробиотиците да бъдат доставяни на организма чрез природни продукти, съответно в подходящата фармацевтична форма, осигуряваща им успешно достигане до червата.

Такъв продукт е Имунобор Биотик. Имунобор Биотик не е обикновен пробиотик, а имуностимулатор с пробиотик. Съдържа високо количество лиофилизирани бактериални тела лактобацилус булгарикус и висококачествен стандартизиран мощен имуностимулатор – бета глюкан за по-пълен и синергичен ефект.
Бета глюкан и лактобацилус булгарикус имат по-пълен и синергичен ефект по отношение на чревната микрофлора и укрепването на имунитета. В стомашно-чревния тракт лиофилизираните бактерии лактобцилус булгарикус възвръщат своята жизненост и се размножават, като действат антагонистично на вредните за организма микроорганизми. Заедно с това лактобациулус булгарикус подпомага бързото възстановяане на чревната лигавица, което се дължи на биологично активните вещества, синтезирани от тях. Бета глюканът притежава силен имуностимулиращ ефект. Той се свързва със специфичните рецептори на макрофагите и имунните клетки в лимфоидната тъкан на червата, което предизвиква серии от имунни реакции, които водят до повишаване на локалната имунната защита на чревната и урогениталната лигавица и до предизвикване на системен имунен отговор. Имунобор Биотик се приема по 1 капсула 3 пъти дневно на гладно.

Имунобор Биотик оказва благоприятно въздействие върху човешкият организъм, укрепвайки устойчивостта му към различни видове инфекции. Имунобор Биотик е гаранция за отлично здравословно състояние във всяка възраст!

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Времето за попълване изтече. Моля, презаредете CAPTCHA.