Здрава имунна система за старт на учебната година!

15-ти септември наближава с пълна сила и освен за снабдяването на учениците с нужните учебни пособия, родителите трябва да се погрижат и за подсигуряването им със силна имунна система. Фокусирането върху тази нелека задача се налага поради факта, че нездравословните навици през лятото са отслабили защитните сили на малчуганите. В резултат те са особено податливи на вирусите, които повсеместно се разпространяват в училище. За щастие с помощта на няколко ежедневни правила имунитетът на децата в училищна възраст може да се укрепи и те да станат недосегаеми за болестотворните агенти. Разберете кои са те в настоящата статия!

Изпитани стратегии за силна имунна система при децата в училищна възраст

За да посрещнат първия учебен ден здрави и за да устоят на атаките на патогените през цялата учебна година, децата трябва да:

 • спортуват
  Насърчавайки своите наследници да се отдават на физически активности всяка свободна минута, родителите гарантирано ще им осигурят силна имунна система. Ползите от спортна обаче не се изчерпват дотук. Освен че повишава детския имунитет, редовното му практикуване подобрява настроението на малчуганите, укрепва сърдечно-съдовата им система, благоприятства съня и спомага за регулиране на телесното тегло.
 • прекарват повече време на открито
  Времето, прекарано в игри на вън, допринася изключително много за изграждането и поддържането на силна имунна система при децата. Това важи с особена сила за слънчевите дни. Причината е, че умереното излагане под галещите лъчи на слънцето спомага за зареждане на детския организъм с витамин D, който е от съществено значение за нормалното функциониране на имунната система.
 • спят качествено
  Сънят е в основата на силния имунитет при децата. Научно доказано е, че пълноценната нощна почивка подобрява защитните сили на детския организъм. По правило на малчуганите са им необходими между 7-8 часа сън, за да отпочинат качествено, респективно да са здрави.
 • приемат достатъчно течности
  Поддържането на оптимален воден баланс в организма е от съществено значение за осигуряване на силна имунна система при децата. Препоръчително е децата да приемат между 6-8 чаши вода дневно. Допустимо е освен с живителната течност, децата да утоляват жаждата си и с чай и прясно изцедени сокове.
 • се хранят пълноценно
  Здравословното и балансирано хранене е от първостепенна важност за силна имунна система при децата. Ето защо ежедневното меню на малчуганите трябва да доставя на организма им оптимално количество от всички необходими хранителни вещества. Необходимо е на източниците на витамин Е да се отреди специално място на детската трапеза, тъй като той повишава ефективността на имунния отговор. Мастноразтворимият витамин се намира в изобилие в маслото от пшеничен зародиш, соевото олио, зехтинът, зърнените храни, сушените плодове и зеленолистните зеленчуци.

Безценна помощ от природата за силна имунна система на децата през цялата учебна година

Мощният имуностимулатор Имунобор Кидс/Imunobor® Kids капсули е неизменно допълнение към имунопрофилактиката на учениците преди старта на новата учебна година. Благодарение на уникалния си състав той се грижи децата да посрещнат здрави първия учебен ден и да устоят на атаките на патогените в класната стая. Във всяка растителна капсула на Имунобор Кидс са умело съчетани в едно най-мощните природни стимулатори на имунната система – Бета-глюкан и Ехинацея. В резултат от перфектната симбиоза между двете активни съставки броят и активността на белите кръвни телца, участващи в имунната защита се повишава. Освен това се активира хуморалният и клетъчният имунитет и се стимулира продукцията на имуноглобулини (антитела), които елиминират или обезвреждат чуждите за детския организъм вещества (антигени).
Имунобор Кидс има изключително удобен прием. Продължителността на профилактичния курс е 12 седмици. При необходимост приемът може да се възобнови след едноседмична пауза между курсовете. Дълговременната употреба не крие рискове за детското здраве поради изцяло природния произход на съставките.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar