Често боледуване при децата – основни причини и безотказни решения

Проблемът „често боледуване“ притеснява родителите на много деца. Практиката показва, че най-често педиатричните консултации са свързани с инфекции на различни системи на детския организъм – на дихателната, урогениталната и др. Специалистите са категорични, че появата на възпалителни процеси при малчуганите е провокирана от прекалено слабата им имунна система. Кои са причините, водещи до спад в детския имунитет, в резултат на което те стават по-податливи на инфекциозни заболявания, ще узнаете в настоящата статия. И за да сме максимално полезни ще разкрием как малчуганите да излязат от порочния кръг на боледуването.

Фактори, които отслабват естествените защитни сили на децата и водят до често боледуване

Натрупване на токсини

Претоварването на организма с токсини е един от факторите, които отслабват имунитета и косвено става причина за често боледуване при децата. Как се стига до това? Ами много просто – някоя от системите в организма, натоварени със задачата да изхвърлят тези отпадни вещества от тялото, не функционира правилно. Основните симптоми, които издават, че тялото на детето е затлачено от токсини, са внезапна умора, храносмилателни нарушения, лош дъх, кожни проблеми. За щастие, с помощта на адекватна диета тялото на малчуганите може да бъде пречистено и имунната им система – възстановена.

Лошо хранене

До срив на детската имунна система, респективно до често боледуване, може да доведе и недоброто хранене. Ако в ежедневното меню на мъниците липса разнообразие и то не е питателно, съвсем не е учудващо, че те непрестанно стават „жертви“ на болестотворните агенти. Знаейки това, родителите непременно трябва да отделят време, за да съставят балансиран хранителен режим за своите наследници и да следят зорко за неговото спазване. Онова, което трябва да съблюдават, е в храненето на децата да присъстват всички необходими хранителни вещества (въглехидрати, мазнини и протеини) в нужното съотношение. Силно препоръчително е на детската трапеза да присъстват храни, които повишават съпротивителните сили на организма. Единствено така децата няма да се дават лесно на патогените.

Недостатъчно сън

Липсата на сън също е предпоставка за отслабване на детския имунитет и често боледуване. Когато малчуганите не отмарят качествено, организмът им не може да се възстанови и става лесно податлив на вируси и инфекции. Именно това налага необходимостта родителите да установят график на сън на своите наследници и най-важното – зорко да следят за неговото спазване. За да се радват на силен имунитет и да излязат от плена на болестотворните микроорганизми, децата трябва да си набавят около 8 часа сън на денонощие.

Тревожност и стрес

Физическото и психическото здраве са тясно свързани, ако не от раждането, то поне от най-ранна детска възраст. Именно поради това не е учудващо, че когато децата се тревожни или стресирани, това се отразява пагубно на тялото им. То буквално изнемощява, а резултатът е слаби защитни сили и често боледуване. Ето защо родителите трябва да щадят детската психика. А как да го постигнат? Като осигурят на своите наследници безгрижно и щастливо детство, естествено.

Ефективни природни средства в помощ на децата, които боледуват често

Все повече специалисти у нас приканват родителите, чиито деца боледуват често от инфекции (вирусни, бактериални, гъбични и др.) да се доверят на два изпитани природни продукта от фамилия Имунобор. Това са мощните имуностимулатори Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup и Имунобор Кидс Капсули/Imunobor® Kids VGcaps. Сиропната форма е специално предназначена за малчуганите под 8-годишна възраст, а капсулната – за деца в училищна възраст. И двата продукта от години се прилагат успешно при често боледуване при деца. Причините да се използват от педиатрите като средство на първи избор са, че мощно укрепват имунитета и подпомагат съпротивителните сили на децата. Тайната на безотказното им действие се дължи на вложения в състава им Бета глюкан, единственият природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Попадайки в детския организъм този полизахарид, който се съдържа в различни гъби и дрожди, активира и координира дейността на отделните имунни структури. В резултат ефективно допринася за повишаване на детския имунитет и за излизане на децата от порочния кръг на непрестанното боледуване.

Имунобор Кидс капсули и сироп са любими на децата, тъй като имат лесен и удобен прием. Освен това са напълно безопасни и имат отлична поносимост. Това ги превръща в идеални средства за продължителна употреба без риск от нежелани ефекти и странични реакции.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar