болно гърло
0
(0)

Болно гърло е често срещан проблем, който се наблюдава целогодишно при деца и възрастни. Природата обаче се е погрижила за бързото и ефективно преодоляване на проблема. Как ще разберете в следващите редове!

Природни стратегии за справяне с болно гърло

Гаргара с топла вода и сол – отличен начин за облекчаване на болно гърло

Соленият разтвор се приготвя по следния начин: ½ с.л. сол се разтваря в 1 водна чаша хладка вода. Вкусът може да се подобри, като се добави малко мед. С получената смес се прави гаргара за 1 минути по 2-3 пъти на ден. Трябва да се има предвид, че с жабуренето не бива да се прекалява, тъй като разтворът може да изсуши гърлото.

Чай с мед и лимон

Чудодейната комбинация много помага в борбата с болно гърло. Медът „омекотява“ гърлото и намалява усещането за драскане. Обилното количество витамин C в лимона, пък носи прилив на сили, което е изключително важно при грип и настинка.

shop banner

Препоръчително е напитката да се пие топла на малки глътки.

Ябълков оцет

Към ползите от ябълковия оцет може да се добави още една – помага за справяне с болно гърло. Той има способността да елиминира инфекциозните агенти (вируси и бактерии) от лигавицата на горните дихателни пътища.

Преди употреба оцетът трябва да се разреди с вода. За целта към ¼ чаша оцет се добавя ¼ чаша вода. Сместа се разклаща добре. Прави се гаргара с нея около 3 пъти дневно.

Чесън

Чесънът е природен антибиотик, от който всеки с болно гърло може да се възползва. Той не само убива вирусите и бактериите, довели до възпалението, но и стимулира почистването на дихателните пътища. Укрепва и естествените защитни сили на организма. За да се възползват от полезните му свойства, страдащите от гърлобол трябва да смачкат две скилидки и да добавят към тях сока на половин лимон. Така получената паста се приема всяка сутрин на гладно в продължение на няколко дни.

Мляко с куркума

Напитката, наричана още златно мляко, е ценен съюзник срещу болката в гърлото. За приготвянето ѝ са необходими само чаша топло прясно мляко и лъжица куркума. За постигане на оптимални резултати е необходимо да се пие няколко вечери подред непосредствено преди лягане.

Още един мощен дар от природата срещу болно гърло

Все повече специалисти у нас препоръчват в своята практика Имунобор Протект/Imunobor® Protect за облекчаване на раздразнение в гърлото. Изборът им не е случаен – продуктът е безопасен и има научно доказана ефикасност. Установено е, че може да се използва като средство на първи избор за лечение на инфекции на горните дихателни пътища, при които болките в гърлото са основен симптом.

Силата на Имунобор Протект да се справя с възпаленото гърло се дължи на уникалния му състав. Активните съставки са микронизиран бета глюкан с най-висока чистота, активна форма на витамин С и стандартизиран екстракт от Роза канина, богат на витамин С. Те взаимно допълват и усилват действието си. В резултат осигуряват мощен антивирусен, антибактериален и антимикотичен ефект. Влияят благотворно и на имунната система.

Имунобор Протект се предлага под формата на таблетки за смучене с приятен ягодов вкус. Има отлична поносимост и е напълно безвреден. Може да се използва както от деца, така и от възрастни.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: