настинка при пътуване
0
(0)

Няма човек, който да не е поразяван от настинка при пътуване или непосредствено след като то приключи. Ето защо в настоящата статия ще разгледаме главните причини за негативната тенденция и начините за нейното успешно преустановяване.

Фактори, благоприятстващи появата на настинка при пътуване

Струпване на много хора

Местата с голяма концентрация на хора – авто, жп и аерогари, са истински развъдник на вирусите, причинители на настинка. Именно поради това, рискът от заразяване там е изключително висок. Резултатите от анкета, проведена през 2002 г. сред гостите на голямо международно летище, нееднозначно потвърждават този факт. Оказва се, че 20% от анкетираните пътници са били повалени от настинка 5 до 7 дни след полета.

Недостатъчен сън и нарушаване на циркадните ритми

Пътуването в малките часове на деня и бързото преминаване през няколко часови зони крадат от съня и разстройват биологичния часовник. В резултат, естествените защитни сили отслабват и организмът става изключително податлив на основните „виновници“ за настинка – риновирусите.

shop banner

Стрес

Както пътуването, така и подготовката около него са съпроводени от солидно количество нервно напрежение. А стресът е сред най-върлите врагове на имунната система. Когато пътуващите са изложени на нервно напрежение, в кръвта им се отделя голямо количество кортизол. Хормонът на стреса потиска имунната система, като понижава броя на белите кръвни телца, натоварени със защитата на организма срещи патогени. Това до голяма степен обяснява закономерността пътниците да са сред основните жертви на коварната настинка.

Общи насоки за предпазване от настинка при пътуване

Специалистите са категорични, че избягването на провокиращите фактори, е най-сигурният начин за предотвратяване на настинка по време и след пътуване. Те съветват всички, които ги очаква път:

  • да се запасят със санитарни предпазни маски, които спират победоносния ход на вирусите, причинители на настинка
  • да се стремят да си набавят достатъчно количество сън
  • да не се поддават на стреса
  • да приемат висококачествен имуностимулатор

Най-подходящият имуностимулатор срещу настинка при пътуване

Видни специалисти у нас горещо препоръчват на пътуващите да заложат на приема на Имунобор/Imunobor®. Това доказано средство за укрепване на имунитета дължи безотказното си действие на рационалния си състав. Във всяка капсула активно си взаимодействат 4 природни съставки с благотворен ефект върху имунната система – Котешки нокът, По Деарко, Мака и Мате. Благодарение на своето взаимно допълващо се действие те повишават ефективността си.

При прием на Имунобор броят и активността на белите кръвни клетки, участващи в борбата с причинителите на настинка, се увеличава. Научно доказано е, че редовната и продължителна имунопрофилактика с Имунобор подобрява жизнения тонус и общото състояние на организма.

Имунобор има удобен прием, отлична поносимост и е напълно безвреден. Няма данни за нежелани реакции дори при дълговременна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: