укрепване на имунната система
0
(0)

Пролетта наближава и е време да помислим за укрепване на имунната система. Доброто здраве няма сезонност, а изисква поддържане през цялата година.

Зимата не е любимият сезон на имунната ни система

Причината е в това, че зимният период представлява истинско изпитание за имунитета. През най-студения период от годината, организмът е лишен в голяма степен от основните фактори, които поддържат защитните му функции. Това са витамини и минерали, включени в балансираното хранене, оптимална двигателна активност, пълноценен сън и повече слънчева светлина. Настоящият период, а именно настъпването на пролетта, е най-подходящото време за укрепване на имунната система и за попълване на липсващите вещества в организма.

При често и продължително боледуване, бавно възстановяване, повторна поява на инфекции – решението е укрепване на имунната система

В това начинание ще ни помогнат следните насоки:

shop banner
  • изготвяне на рационален хранителен режим

Пролетното хранително меню трябва да включва всички пресни плодове и зеленчуци и съдържащите се в тях витамини и минерали. От тях имунната ни система е била лишавана през зимата и е необходимо да оптимизираме приема им. Най-полезните плодове и зеленчуци, които да консумираме в изобилие са марули, спанак, коприва, лапад, картофи, репи, зелен лук, череши, вишни.

  • повишаване на двигателната активност

Движението е един от стълбовете на добре функциониращата имунна система. През зимата обаче, всеки предпочита почивката у дома пред спортните активности. Вследствие на това, имунната система страда неимоверно. Ето защо пролетта е точното време за подновяване на занемарения двигателен режим. Можете да започнете да практикувате спорт, който ви е по вкуса. За да се радвате на отлично здраве е добре редовно да се отдавате на физическа активност, по възможност сред природата. По този начин ще съчетаете полезното с приятното и ще извлечете максимална полза от хубавото време.

  • обърнете внимание на медикаментите, които приемате

Мнозина често прибягват към сериозни медикаменти, дори и при минимални неразположения. Мнението на специалистите е, че приемът на медикаменти винаги трябва да бъде назначен от лекуващия лекар. Той е лицето, което адекватно да назначава лечение при здравословен проблем. Безразборният прием на лекарства отслабва защитните сили на имунната система и може да влоши здравето.

Ежедневни здравословни навици, които помагат за укрепване на имунната система

Хората със силен имунитет са наясно със свойствата на Витамин D. Доставянето на витамин D е от изключително значение за нормалното функциониране на имунната система. Доказано е, че хората с достатъчно количество витамин D в организма, страдат 4-5 пъти по-малко от грип и настинки в сравнение с останалите. Витамин D можем да си набавим чрез прием на сьомга, риба тон, скумрия, сирене, други млечни продукти и яйца. Този витамин можем да си осигурим и чрез контролирано излагане на слънчева светлина. Затова и сега е идеалният период да започнем да се запасяваме с полезния витамин като прекарваме повече време на открито.

Топлите месеци са периодът, в който ни е необходима повече енергия от когато и да е. За набавянето й обаче са нужни сериозни количества важни за организма витамини и минерали. Доставянето им не е лесна задача. Често, приемът им с храната не е достатъчен. Най-удобният и сигурен начин, с който да осигурите на организма си нужните вещества за укрепване на имунната система, е приемът им като природни средства. Имуностимулаторите са адекватен и напълно безвреден начин да засилите имунитета си, особено след тежкия зимен период.

Прием на природни имуностимулатори за успешно укрепване на имунната система

Мощният натурален имуностимулатор от фамилия Имунобор – Имунобор, е идеално средство за укрепване на имунната система след зимния период.

Имунобор/Imunobor® съдържа висококачествени стандартизирани екстракти от Котешки нокът, Мака, Йерба мате и По деарко. Активните съставки на продукта работят в пълен синхрон, като взаимно допълват ефектите си за укрепване на имунната система.

Четирите съставки на Имунобор са отличен източник на протеини, витамини от B групата – B1, B2 (рибофлавин), B9 (фолиева киселина), B12, витамин C, въглехидрати, липиди, минерали (фосфор, магнезии, калий, желязо, манган, мед, цинк, калций), есенциални амино-киселини, необходими за възстановяването на функциите на имунната система след зимния период.

Приемът на Имунобор повишава броя и активността на белите кръвни клетки, които се борят с инфекциите. Имунобор активира хуморалния и клетъчния имунитет, има противовъзпалителен и антимикробен ефект.

Имунобор активно подпомага защитните сили на организма при често боледуване, бактериално носителство и внезапен имунен срив. Действието му е защитно и тонизиращо, като продуктът няма странични ефекти дори при продължителна употреба.

За укрепване на детската имунна система след зимния период се препоръчва прием на Имунобор Кидс сироп/Imunobor Kids Syrup® – за най-малките и Имунобор Кидс капсули/Imunobor Kids® VGcaps – за деца в училищна възраст.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: