3 признака за наличие на дисбактериоза

Полезните бактерии в стомашно-чревния тракт могат да бъдат едни от най-сериозните ни съюзници за поддържане на добро здраве. Но когато балансът им се наруши, се наблюдава състояние, познато като дисбактериоза. Тогава превес взимат болестотворните бактерии, които могат да причинят щети на организма.

Но как да разберете дали нещо не е наред със стомашно-чревния тракт?

3 признака за дисбактериоза и нарушение в стомашно-чревния тракт

Ето за какви признаци да следите, за да установите дали страдате от дисбактериоза:

1. Храносмилателни проблеми

Това вероятно е най-явният признак за проблеми със стомашно-чревния тракт. Ето какви са типичните прояви на храносмилателни проблеми:

  • образуване на газове и подуване на корема
  • диария
  • запек
  • синдром на раздразненото дебело черво
  • възпалителни заболявания на червата (болест на Крон и язвен колит)

2. Дефицит на витамини и минерали

Здравата чревна флора съдейства за синтеза и усвояването на витамини и минерали. При наличие на дисбактериоза, е възможно да се наблюдава дефицит на ценни витамини и минерали като витамин B7, B12, D, K и магнезий.

3. Кожни проблеми

Много от кожните състояния не подсказват единствено за проблем със състоянието на дермата. Често кожните проблеми са признак за смущения в стомашно-чревния тракт. Ако страдате от акне, розацея, дерматит или псориазис, твърде вероятно е проблемът да се дължи на дисбаланс в чревната флора.

Ефективно решение при дисбактериоза и нарушение в чревната флора

През студените есенни и зимни дни зачестяването на бактериални инфекции налага употребата на антибиотични средства. А често вследствие на прием на антибиотици се наблюдава нарушение на баланса на бактериите в червата.
В този случай не е препоръчително да се прилагат стандартните предписани медикаменти, които само повърхностно се справят с проблема. Необходимо е да се обърне внимание на основната причина, а именно – нарушение в чревната флора.

За да овладеете състоянието дисбактериоза и да третирате първоизточника на проблема, най-подходящото средство е продуктът Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Това природно средство има полезно комбинативно действие – имуностимулатор, пробиотик и пребиотик в едно.

Продуктът възстановява по естествен начин чревната микрофлора, като същевременно има имуностимулиращо действие. Имунобор Биотик е мощно ефективно средство за лечение и профилактика на всякакви чревни нарушения.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar