6 съвета, с които ще се предпазите от цистит!

Инфекциите на пикочните пътища са често срещан проблем, особено при жените. Това се дължи на анатомичната особеност на уретрата (пикочната тръба), която при нежния пол е доста по-къса, от колкото при мъжете. Различни проучвания показват, че всяка втора жена страда от възпаление на пикочния мехур поне веднъж в живота си. Според лекарите циститът е на първо място по честота сред всички уроинфекции. Една банална на пръв поглед уроинфекция обикновено е свързана със сериозен дискомфорт. От друга страна нелекуването на инфекцията на пикочния мехур може да доведе до усложнения (бъбречни инфекции и др.) и рецидиви.

Предлагаме Ви няколко съвета, с които бихте могли да предотвратите появата на цистит:

1. Пийте колкото се може повече вода – наред с всички благоприятни ефекти върху кожата, сърдечно-съдовата и храносмилателната система, честото пиене на вода помага и за „промиване“ на пикочния мехур. По този начин отпадните продукти от обмяната на веществата и бактериите се елиминират с урината, което не дава възможност на задържането им върху лигавицата на пикочния мехур и поява на възпалителен процес.

2. Обръщайте внимание на личната си хигиена – интимната хигиена е от изключително значение за избягване на проблеми с пикочния мехур. Специалистите съветват жените да не употребяват козметични средства, които съдържат сапун, парфюм и други агресивни съставки, които може да променят нормалното pH на влагалището. Лекарите препоръчват използването на лосиони, разработени специално за всекидневна хигиена на интимните области.

3. Избягвайте климатиците – климатиците са едни от уредите, които се използват широко в ежедневието. Всички знаем, че те крият много рискове за здравето ни особено през летните месеци, когато температурата на вън е висока. Когато разликата между вътрешната и външната температура е по-голяма от 10 градуса рискът от инфекции (в т.ч. и на пикочните пътища) се увеличава многократно.

4. Внимавайте със студените напитки – освен стомашно-чревни разтройства, пиенето на много студени течности може да провокира и появата на цистит.
5. Посещавайте по-често тоалетната – задържането на урина в пикочния мехур го прави по-податлив към инфекция, тъй като в урината се съдържат много отпадни продукти, които имат дразнещо действие върху уроепитела.

6. Използвайте природни продукти, които имат доказан профилактичен ефект при уроинфекции – съществуват много природни продукти, чиято употреба предпазва от цистит. За разлика от тях Имунобор Уро представлява уникална комбинация от американска червена боровинка и бета глюкан. Съдържащите се в червената боровинка ценни съставки (проантоцианидини, хипурова киселина, силицилати и др.) имат доказан ефект при възпаление на пикочните пътища. От друга страна бета глюкан повишава активността, както на локалната имунна защита, така и на общия имунитет. Комбинацията от двете взаимно допълващи се съставки прави Имунобор Уро предпочитан продукт от много пациенти, тъй като притежава антибактериално, противовъзпалително, обезболяващо и имуностимулиращо действие.

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Времето за попълване изтече. Моля, презаредете CAPTCHA.