Ангината – едно от най-честите инфекциозни заболявания в края на лятото

Ангината, известна още като тонзилит, е инфекциозно заболяване, което засяга сливиците, в много случаи води до усложнения, поразяващи целия организъм се среща и през лятото. Основният причинител са стафилококовите бактерии, но ангината има множество разновидности, поради което създаването на имунитет срещу нея е трудно, дори сред тези, които скоро са преболедували от нея.

Според промените и уврежданията, които настъпват в сливиците и тежестта на заболяването, ангината може да се класифицира като фоликуларна, лакунарна и катарална.
– фоликуларната ангина се проявява остро с треска и висока температура, достигаща 40 градуса, силни болки в мускулите и ставите, рязка болка при гълтане, отслабване на гласа, двустранно подуване на шията, оток и зачервяване на сливиците. Върху тях се наблюдават жълтеникави точици с главичка (гнойни фоликули). Те се пукат след няколко дни, а образуваните язвички постепенно заздравяват.
– лакунарната ангина силно наподобява фоликуларната, но изявата и е много по-остра, а симптомите – по-тежки и упорити за преодоляване. Проявява се с гноен налеп върху възпалените сливици, преминаване на болката от гърлото към ушите и подуване на лимфните възли под челюстта.
– катаралната ангина протича със силна болка в гърлото, което обаче обикновено е само зачервено, температурата е около 37.5 – 38 градуса. Това обичайно е формата на ангина, която буди най-малко притеснения у болния, но която най-често се усложнява до по-тежки състояния.

Всички видове ангина се считат за сериозно заболяване и изискват адекватно лечение, което да предотврати усложнения и засягане на белия дроб, сърцето, бъбреците.
Още при усещането на първите симптоми на сливиците е много уместно да се приемат имуностимулиращи средства. За подобряване на локалния имунитет в зоната на дихателната система се препоръчва употребата на Имунобор Бронхо. Това е мощен природен продукт, който повишава устойчивостта на организма към остри и хронични заболявания на дихателната система като стимулира имунната защита на бронхиалната лигавица и освен това проявява директен антимикробен ефект.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.