Бета глюкан и Eхинацея за мощен имунитет при деца в училищна възраст

Отслабеният имунитет е водеща причина за често боледуване при децата. Дори тези от тях, които се хранят пълноценно не са защитени, ако не приемат качествени природни продукти за повишаване на имунната защита през зимата. Като мощно средство за имунната система при деца в училищна възраст може да се разчита на допълващия се ефект на бета глюкан и Eхинацея.

Защо точно комбинация от бета глюкан и Ехинацея?

Това са естествени продукти с ключова роля за имунната защита на детския организъм. Действието им е особено благоприятно в условията на повишена грипна заболеваемост през зимните месеци.

Още през 2004 г. научен екип от Университета в Оксфорд доказва категорично механизмът на действие на бета глюкан. Приемът на бета глюкан действа като универсална ваксина – повишава възпротивителните сили на организма към вирусни, бактериални и гъбични инфекции. Този ефект се дължи на мощното стимулиране и на локалния, и на общия имунитет. От една страна, бета глюканът засилва активността на макрофагите и клетките убийци, които действат директно на мястото на микробната атака. От друга страна, повишава производството на интерферони. Това са биологично активни молекули, които организмът произвежда за директна борба с вирусните частици.

Болшинството от първичните инфекции през зимата се предизвикват от вируси. Ако не се вземат навременни мерки в тези случаи, само за няколко дни се стига до бактериални или гъбични усложнения. От ключово значение е имунната система да е подготвена за успешно противодействие срещу вирусите. Именно по отношение на този най-важен етап от профилактиката на вирусните инфекции действието на бета глюкан може да се допълни от възможностите на ехинацеята.

Научните данни показват, че екстрактът от Ехинацея многократно повишава производството на интерферони. Така допълва действието на бета глюкана и гарантира комплексния благоприятен ефект върху имунитета. Комбинираният прием на двете съставки:

  • улеснява справянето с вирусите
  • намалява риска от гъбични и бактериални усложнения при грип или настинка

Комплексно средство за повишаване на имунната защита на деца в училищна възраст

Доказалата ефективността си комбинация от бета глюкан и Ехинацея е включена в състава на Имунобор Кидс  растителни капсули/Imunobor® Kids VGcaps. Това природно средство все по-често е първи избор на педиатрите за подсилване на имунитета при деца в училищна възраст. В условията на засилваща се вирусна заболяемост в началото на зимата, Имунобор Кидс Kапсули осигурява мощна защита. Всеки родител може да предпази детето си и да му гарантира максимално бързо възстановяване при евентуално разболяване, без усложнения.

Ybilei_20-god_Borola_1

borola

Може да харесате

Коментари

avatar