Бързо справяне с грипа в няколко лесни стъпки

Грипът е едно от най-разпространените инфекциозни заболявания през зимата. Ако попаднем в коварната му клопка обаче, не е необходимо да прекарваме цяла седмица в леглото, тъй като съществуват изпитани практики за бързо възстановяване от грип.

Първи стъпки за борба с грипа

Не подценявайте симптомите

Специалистите алармират да не се пренебрегват ранните прояви на грипа, защото колкото по-рано се овладеят, толкова по-лесно потърпевшият ще се справи със заболяването. При първи признаци като отпадналост, студени тръпки по тялото и болки в гърлото е наложително да се предприемат незабавни мерки за противодействие на инфекцията.

Поддържайте тялото топло

Запазването на висока телесна температура е един от сигурните начини за борба с термонестабилните грипни вируси. Това не означава да не се прилагат мерки за понижаване на много високата температура, а да не се оставя тялото да изстива. Необходимо е да се подходи с особено внимание към краката, които най-често страдат от изстиване. Добре обутите във вълнени чорапи долни крайници са задължително условия за предпазването им от студа. В случай че текстилът от животински произход дразни кожата, е препоръчително краката да се загряват с помощта на специални уреди за телесно затопляне.

Консумирайте топла храна и се хидратирайте

Всеизвестно е, че прекалено горещите и студени храни са вредни за храносмилането. Умерената температура на ястията е оптимална за приемането им. Това важи с особена сила за периода от момента на заразяване с грип до изявата на първите симптоми. Друга съществена стъпка за бързото справяне с болестта е добрата хидратация. Насищането на организма с достатъчно вода е от първостепенно значение, тъй като противодейства на обезводняването, характерно за грипното състояние.

Спазвайте висока хигиена

Придържането към определени хигиенни навици е ключов момент за скъсяване периода на боледуване от грип. Освен това отличната хигиена спомага за предпазване на хората в обкръжението от предаване на грипния вирус. Носните кърпички трябва да се сменят често, за да се предотврати максимално контактът на болестотворния патоген с носа, очите и устата. След употреба санитарните материали незабавно трябва да се изхвърлят с цел ограничаване предаването на инфекцията.

Идеално природно средство за борба с грипа

Неизменна част от бързото преодоляване на грипа е и приемът на натурални продукти с бързо действие и доказан ефект. Гриполек/Gripolek® е специално предназначен за бързо овладяване на грипни състояния. Употребата му засилва защитните механизми на организма и за отрицателно време ликвидира оплакванията. Освен това намалява риска от бактериални и гъбични усложнения. За максимален ефект е препоръчително да се прилага още при първи симптоми на заболяването.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar