Бързо справяне с грипа в няколко лесни стъпки

Грипът е едно от най-разпространените инфекциозни заболявания през зимата. Ако попаднем в коварната му клопка обаче, не е необходимо да прекарваме цяла седмица в леглото, тъй като съществуват изпитани практики за бързо възстановяване от грип.

Първи стъпки за борба с грипа

Не подценявайте симптомите

Специалистите алармират да не се пренебрегват ранните прояви на грипа, защото колкото по-рано се овладеят, толкова по-лесно потърпевшият ще се справи със заболяването. При първи признаци като отпадналост, студени тръпки по тялото и болки в гърлото е наложително да се предприемат незабавни мерки за противодействие на инфекцията.

Поддържайте тялото топло

Запазването на висока телесна температура е един от сигурните начини за борба с термонестабилните грипни вируси. Това не означава да не се прилагат мерки за понижаване на много високата температура, а да не се оставя тялото да изстива. Необходимо е да се подходи с особено внимание към краката, които най-често страдат от изстиване. Добре обутите във вълнени чорапи долни крайници са задължително условия за предпазването им от студа. В случай че текстилът от животински произход дразни кожата, е препоръчително краката да се загряват с помощта на специални уреди за телесно затопляне.

Консумирайте топла храна и се хидратирайте

Всеизвестно е, че прекалено горещите и студени храни са вредни за храносмилането. Умерената температура на ястията е оптимална за приемането им. Това важи с особена сила за периода от момента на заразяване с грип до изявата на първите симптоми. Друга съществена стъпка за бързото справяне с болестта е добрата хидратация. Насищането на организма с достатъчно вода е от първостепенно значение, тъй като противодейства на обезводняването, характерно за грипното състояние.

Спазвайте висока хигиена

Придържането към определени хигиенни навици е ключов момент за скъсяване периода на боледуване от грип. Освен това отличната хигиена спомага за предпазване на хората в обкръжението от предаване на грипния вирус. Носните кърпички трябва да се сменят често, за да се предотврати максимално контактът на болестотворния патоген с носа, очите и устата. След употреба санитарните материали незабавно трябва да се изхвърлят с цел ограничаване предаването на инфекцията.

Идеално природно средство за борба с грипа

Неизменна част от бързото преодоляване на грипа е и приемът на натурални продукти с бързо действие и доказан ефект. Гриполек/Gripolek® е специално предназначен за бързо овладяване на грипни състояния. Употребата му засилва защитните механизми на организма и за отрицателно време ликвидира оплакванията. Освен това намалява риска от бактериални и гъбични усложнения. За максимален ефект е препоръчително да се прилага още при първи симптоми на заболяването.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.