Честото физическо претоварване води до имунен срив

В началото на лятото много от нас се стремят да влязат максимално бързо в перфектна физическа форма. Постигането на задоволителни резултати почти винаги изисква сериозни хранителни ограничения в комбинация с повишена физическа активност. Оказва се обаче, че стремежът за навлизане в перфектна форма може да доведе до физическо претоварване, което не само няма да тонизира организма ни, но и ще ни направи по-податливи на здравословни проблеми, водейки до имунен срив. Нека не допускаме претоварването на тялото да има повече негативен, отколкото позитивен резултат!

Физическо претоварване – последствия върху имунитета

Известни са няколко фактора, които доказано отслабват имунитета и повишават податливостта ни към инфекции. Това са:

Скорошно проучване показва, че към факторите, предразполагащи към имунен срив, трябва да се прибави и редовното физическо претоварване. Този феномен вече се означава със специален термин – синдром на претрениране. Все повече хора попадат сред засегнатите от него. Изчислено е, че ефектът на физическото претоварване върху имунната система е такъв, че в рамките на 72 часа след изтощителна физическа тренировка почти наполовина намалява способността на имунните ни компоненти да преборват болестотворните агенти. Ефектът се обяснява с повишената секреция на хормони по време на тренировка, които потискат активността на имунната система. Редовното им отделяне и във високи дози лесно може да провокира имунен срив.

Опасността е най-явна при хора, които нямат физически тренинг и започват рязко да претоварват организма си. Имунната им система няма време да се адаптира и имунният срив е почти неизбежен. През лятото, когато срещата с типичните летни вируси е честа, компрометираната от физическо претоварване имунна система на практика се оказва безсилна срещу тях.

Наред с повишената опасност от инфекциозни заболявания претренирането може да доведе и до загуба на жизнен тонус. Така крайният ефект от него да бъде напълно противоположен на търсения.

За жизнен тонус и силен имунитет като гарант за здравето през лятото

Независимо дали причината за отслабването на имунитета и жизнения тонус е физическото претоварване или някой от останалите посочени фактори, негативният им ефект може да бъде успешно неутрализиран. Природният продукт Имунобор/Imunobor® предлага перфектна възможност за това.

Имунобор съдържа 4 допълващи се съставки – екстракти от Котешки нокът и Мравчено дърво, Мака и Мате. Общият им ефект осигурява оптимален жизнен тонус и мощна подкрепа за имунната система. Приемът на Имунобор е идеално допълнение към превантивните грижи за поддържане на имунитета и тонуса на тялото през лятото, особено при хора, изложени на факторите, понижаващи имунитета.

За постигане на оптимален ефект върху общото състояние на организма Имунобор може да бъде допълнен с приема на Оксибор Форте/Oxybor® Forte. Той осигурява всички необходими мощни антиоксиданти и микроелементи за защита от свободните радикали и повишаване на жизнения тонус.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.