Детето е болно от грип? Без паника!

Грип при децата – едно от най-честите заболявания през зимата

Зимата е в разгара си, а децата са или на детска градина или на училище. Студеното време ги принуждава да прекарват почти целия си ден на закрито, заобиколени от връстниците си. Интензивното общуване обаче крие особено висок риск от заразяване с един от най-разпространените патогени – вирусите. Едно от най-честите вирусни заболявания, което може да засегне детето през зимата е грипа. Той се разпространява обикновено в периода между месеците октомври и май. Един от начините за заразяване с грип е по въздушно капков път. Децата могат да се заразят с него и още по един изключително лесен начин – чрез докосване на повърхности, на които са попаднали вирусите. Типовете грипни вируси са три – А, В и С. Остра изява на симптомите предизвиква вирусът от тип А, който е и най-честия причинител на грипа. Грипният вирус тип В причинява същите оплаквания като А, но инфекцията не протича толкова остро. Заболяването от вируса тип С протича леко със симптоми, подобни на настинката.

Кои са симптомите на грип при децата?

– телесна температура между 38 и 40 градуса

– болки в областта на гърдите

– хрема

– втрисане

– възпалено гърло

– диария

– повръщане

– кашлица

– обща отпадналост

– липса на апетит

Колко време продължава боледуването от грип при децата и какво съветват педиатрите?

Най-често боледуването от грип е с продължителност между 3 и 5 дни. Според много педиатри през този период е изключително подходящ приемът на детския имуностимулатор от групата Имунобор Кидс – Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup. Благодарение на съдържащите се в него високо пречистен микронизиран бета глюкан и витамин С (под формата на L – аскорбинова киселина), Имунобор Кидс Актив Сироп притежава изключително мощно антивирусно действие и помага на имунната система бързо да “обезвреди” попадналите в детския организъм вируси. По този начин Имунобор Кидс Актив Сироп осигурява надеждна защита от усложнения като пневмония, синузит и др.

По време на възстановителния период специалистите препоръчват прием на Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup. Активната му съставка – високопречистен бета глюкан, възстановява имунната защита на детския организъм и предотвратява развитието на рецидиви, които са особено опасни за крехкия детски организъм.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar