Доказани мерки срещу грип и настинка

Предупрежденията за вълна от грипна епидемия в края на месеца не бива да ни стряскат и да ни навяват на мисълта, че всеки задължително ще се разболее от грип. Но в условията на повишена грипна заболеваемост е добре да помислим за ефикасни методи за допълнителна защита.

Ефикасни мерки за предпазване от грип и простудни заболявания

Специалистите са на мнение, че предприемането на конкретни действия за защита от грип и настинки в действителност могат да съдействат за постигането на силен имунитет и добра защита от бактериални, вирусни и гъбични инфекции.

  • Сънят, като важна част от възстановителния период на всяко живо същество, е ефикасно средство за активиране на имунните клетки, участващи в защитните механизми на организма. От 7 до 9 часа сън са необходими на възрастен човек да възстанови силите си и да се пребори с инфекциите. Проучвания от началото на века доказват за ролята на съня върху гените, които участват в борбата срещу бактерии и вируси.
  • Витамините и минералите са важни за здравето на всеки жив организъм. Сред тях цинкът и витамин C са задължителен елемент от поддържането на силна имунна защита, особено в сезона на настинките и грипа. В сезона на грипа е удачен приемът на широкоспектърен антиоксидант като Оксибор Форте/Oxybor® Forte, който съдържа мощна комбинация от витамини и минерали за пална антиоксидантна защита на организма.
  • Друга важна превантивна мярка, за която много хора често забравят, е да се избягва докосването на лицето с мръсни ръце. Това важи с особена сила за устата, носа и очите – местата, през които вирусите преминават най-лесно в човешкия организъм. Редовното миене на ръцете също спада към тази мярка.

Нов природен имуностимулатор за дъвчене и смучене срещу грип и настинка

На фармацевтичния пазар вече се предлага Имунобор Протект/Imunobor® Protect – иновативна комбинация от природни съставки с благотворно влияние върху имунната система. Най-новото попълнение към природните продукти на фамилия Имунобор съдържа микронизиран бета глюкан с 93% чистота, витамин C и стандартизиран екстракт от Роза канина (дива роза).

Положителният ефект на Бета глюкан върху имунитета е признат отдавна в научните среди поради способността му да активира имунните клетки. Комбинацията му с другите две съставки в Имунобор Протект осигурява максимална защита на организма при грип и настинка.

Активната форма на витамин C е „храна“ на макрофагите (специфични имунни клетки) и притежава противовъзпалителни свойства.

Екстрактът от Роза канина (дива роза) представлява богат комплекс от полезни вещества и природни антиоксиданти – витамин С, биофлавоноиди, флавон гликозиди, есенциални мастни киселини, ликопен, органични киселини, микроелементи и много други ценни вещества. Те съдействат за поддържане на по-добър жизнен тонус, благоприятстват поддържането на силна имунна система и засилват обмяната на веществата в организма.

Имунобор Протект е иновативно средство, подходящо за укрепване имунитета на деца и възрастни. Подходящ е за прием преди, по време и след боледуване, при вирусни, бактериални и гъбични инфекции.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar