Имаме ли нужда от имуномодулатор при остър бронхит?

Какво представлява острият бронхит?

Острият бронхит е инфекция на долните дихателни пътища при, която се наблюдава възпаление на бронхиалната лигавица, вследствие на вирусна инфекция – грип, настинка и др. Инфектирането на лигавицата на бронхите предизвиква дразнеща, честа кашлица, зачервяване на гърлото, висока температура, отпадналост, умора и др.

Как да се справим с острият бронхит?

Важно е да се приема голямо количество течности. Болният е необходимо да спазва постелен режим. Обикновено лекарствената терапия се назначава след преглед от лекар. Важно е обаче още при първи симптоми на настинка или грип да се започне с високи дози имуностимулатори. По този начин се осигурява един естествен антивирусен ефект, подпомага се организма да се пребори със заболяването и се предотвратяват усложненията. В последните години семейните лекари, специалистите по белодробни боести, както и уши нос и гърло специалистите разчитат на Имунобор Бронхо.

Имунобор Бронхо е имуномодулатор, специално създаден за дихателната система. Когато той се приема по време на дихателна инфекция, предотвратява усложненията, съкращава периода на боледуване, намалява тежестта на симптомите и профилактира рецидивите.

Имунобор Бронхо съчетава силата на котешки нокът (Cat’s Claw, Uncaria tomentosa) 500 mg и Eхинацея (Echinacea) 40 mg в едно. За постигане на по-пълен ефект в екстракта на Eхинацея има равни количества Ехинацея пурпура и Ехинацея палида. Имунобор Бронхо повишава броя и активността на някои бели кръвни клетки, участващи в имунната защита – макрофаги и клетки убийци. Регулира производството на цитокини (молекули, контролиращи възпалителните процеси и имунните реакции). Активира хуморалния и клетъчния имунитет, респективно, Т и B имунните клетки.

Стимулира продукцията на имуноглобулини. Повишава локалната имунна устойчивост на лигавиците на дихателната система. Проявява интерферон подобен ефект, т.е противовирусна активност, което е от съществено значение в условията на грипна обстановка. Има директно антимикробно действие и когато се приема с антибиотици увеличава лечебния им ефект. Влияе противовъзпалително и ускорява зарастването на рани. Доказан е и неговият анти-туморен ефект.

Имнобор Бронхо се прилага за лечение и профилактика на дихателни инфекции. Високо ефективен е при грип и настинка, а също и при синузит, отит, ринофарингит, тонзилит, бронхит, пневмония, бронхиектазии и др. Препоръчва се при бактериално носителство и често боледуване от дихателни инфекции. Може да се приема по време на антибиотична терапия и след нея. Има лечебен ефект при стоматит и гингивит. Ускорява зарастването на рани.

Имунобор Бронхо се приема по 1 капсула 3 пъти дневно. След това се преминава към поддържаща терапия с по 1-2 капсули дневно. Общият прием продължава 12 седмици.

При нужда курсът може да се повтори след пауза от една седмица. В условията на грипна обстановка се препоръчва поддържащата доза да не пада под 2 капсули дневно.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.