Имунитетът – всичко ли знаем за него?

Коя е първата мисъл, която ви идва в главата, когато чуете думата имунитет? Сигурни сме, че когото от Вас да попитаме ще чуем различни определения за него, като сме убедени че всяко от тях ще бъде правилно. Без никакво съмнение темата за човешкия имунитет е дълга и необятна. Най-общо казано, имунитетът представлява устойчивостта на организма към различни видове заболявания. Също така имунитетът се свързва с невъзприемчивостта на същия към патогена (болестотворния микроорганизъм).

Главната “цел” на имунитета е имунните клетки (макрофаги, В и Т клетки) да разпознаят и унищожат клетките, попаднали в организма от външната среда, които създават потенциална опасност от развитие на заболяване.

Освен този, съществуват още няколко интересни основни факта, свързани с имунитета, с които ще Ви запознаем в настоящата статия. Тяхното разбиране ще хвърли светлина върху него като съответно това ще Ви даде идеи как да подобрите в още по-голяма степен грижата не само за вашето здраве, но също така и това на вашите деца.

Имунитетът започва да се създава още по време на вътреутробното развитие на всяко бебе. В продължение на 9 месеца – през бременността, бебето се снабдява с антитела от организма на майката. След това то получава останалата част от тях вследствие на приема на кърмата. Детският имунитет се развива и благодарение на контакта на детето с различни видове патогени от външната среда. В превод това означава, че родителиите не бива да се притесняват, когато детето боледува, тъй като това е естествен начин то да придобие по-добра имунна защита.

Основната причина за намаляването на имунитета е развиването на множество заболявания. Почти всяко заболяване може да доведе до понижаване на имунните функции на организма. Това пък от друга страна води до по-лесното и безпрепятствено нахлуване на нови видове патогенни микроорганизми и съответно ново заразяване и боледуване на организма.

Ако искаме да спрем горепосочения порочен кръг е добре да знаем какво укрепва имунитета.

Движението е един от необходимите за укрепването на имунитета фактори, над които е уместно хората да съсредоточат своите усилия. Не бива да се оставя на заден план пълноценния хранителен режим, включващ всички необходими витамини и минерали необходими на организма. Освен него, за повишаване на имунитета, специалистите препоръчват преди по време и след боледуване да се приемат природни имуностимулатори като Имунобор Бета Глюкан. Имунобор Бета Глюкан е целогодишен изключително мощен имуностимулатор от природен произход с ясен и доказан механизъм на действие.

Имунобор Бета Глюкан е предназначен специално за хора, страдащи от чести инфекции и също така за всички, които искат да излязат от този порочен кръг. Редовният прием на Имунобор Бета Глюкан засилва производството на всички основни имунни клетки, в организма, като освен това спомага за по-бързото унищожаване на патогенните микроорганизми. Освен всички тези предимства, Имунобор Бета Глюкан действа тонизиращо и общоукрепващо на организма. Имунобор Бета Глюкан е подходящ и безопасен за употреба имуностимулатор, както за възрастни така и за деца (над 1 год.).

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.