Имунобор Бронхо – специфичен имуностимулатор при грип!

Грипът е едно от най-често срещаните вирусни заболявания. Той е с продължителност няколко дни, но често води до тежки усложнения, които извеждат човешкия организъм извън строя за дълго време. Основните му симптоми са болка в мускулите, ставите, главоболие, повишена температура (38 – 40С). Грипът може да доведе до редица усложнения като пневмония, бронхит и др. Неразумно е още в първите дни на вирусната инфекция да се прибягва до антибиотици. Антибиотиците са предназначени за унищожаване на бактерии и са подходящи едва когато има усложнения от грипа, т.е бактериални инфекции.

“Антибиотиците може да помогнат за лечението на евентуални усложнения от грип, но не и за излекуването на самия грип” посочва проф. Мира Кожухарова, заместник-директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Поради факта, че грипът представлява вирусна инфекция, той не трябва да се лекува с антибиотици. Те нямат ефект върху специфичните Т-клетки, отговарящи за атакуването и разрушаването на клетките инфектирани с вируса. Не само това антибиотиците потискат антивирусната защита на организма и когато те се употребяват не на място, вирусите още по-лесно атакуват клетките ни.

Ефективен подход при лечението на грипа е стимулиране на активността на Т-клетките. Подходящи природни средства, които стимулират активността на този вид имунни клетки са екстрактите от котешки нокът и ехинацея.

Природен имуностимулатор, съчетание от двата екстракта е Имунобор Бронхо. Имунобор Бронхо се прилага за лечение и профилактика на дихателни инфекции. Високо ефективен е при грип и настинка, а също и при синузит, отит, ринофарингит, тонзилит, бронхит, пневмония, бронхиектазии и др. Препоръчва се при често боледуване от дихателни инфекции. Прилага се по време на боледуване и във възстановителния период.

Имунобор Бронхо повишава броя и активността на някои бели кръвни клетки, участващи в имунната защита – макрофаги и клетки убийци. Регулира производството на цитокини (молекули, контролиращи възпалителните процеси и имунните реакции). Активира Т и B имунните клетки. Повишава локалната имунна устойчивост на лигавиците на дихателната система. Проявява интерферон подобен ефект, т.е противовирусна активност, което е от съществено значение в условията на грипна обстановка.

Имунобор Бронхо се приема по 1 капсула 3 пъти дневно. След това се преминава към поддържаща терапия с по 1-2 капсули дневно. Общият прием продължава 12 седмици. При нужда курсът може да се повтори след пауза от една седмица. В условията на грипна обстановка се препоръчва поддържащата доза да не пада под 2 капсули дневно.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.