Имунобор Кидс Сируп и вакцини против грип

Имунобор Кидс Сируп e погоден за употреба со вакцини. Вакцината против грип е биолошки препарат, составен од вируси на грип, т.н. антигени . Тие го стимулираат имуниот систем да произведува антитела против нив . Така, кога организмот се соочува со живите вируси ќе располага со антитела, кои ќе го започнат депонирањето и уништувањето веднаш.Токму во тоа се крие протективниот карактер на вакцините. Ефект од вакцината може да се забележи дури две недели по имунизирањето и тоа само против оние видови, за кои е предвидена. Вакцината не делува против други микроорганизми.

При подготвен имун систем одговорот после вакцината е побрз и поефикасен. Затоа Имунобор Кидс Сируп не само што е компатибилен со вакцината против грип, туку и ја зголемува нејзината ефикасност. Благодарение на Имунобор Кидс Сируп се обезбедува заштитата не само од вируси, туку и од бактерии и габички.

Кај деца под 6 месечна возраст и со алергиска реакција обично се избегнува употребата на вакцина против грип, па Имунобор Кидс Сируп e средство на избор за здрав имун систем.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.