Имунобор Уро – ефективно решение при уроинфекции и асимптомна бактериурия!

Уроинфекциите представляват бактериални възпалителни процеси на отделителната система. Те се срещат на второ място по честота след инфекциите на дихателната система. Поради анатомичната особеност на уретрата и близостта й до влагащето жените боледуват по-често от инфекции на пикочните пътища, от колкото мъжкия пол. Най-честият причинител на уроинфекциите е бактерията Ешерихия коли (E. coli).

Според различни автори тя се изолира от 50% до 80% от случаите. Организмът разполага с няколко защитни механизма, които ни предпазват от възпалителни процеси на уринарния тракт. Такива са епителните клетки на пикочния мехур (уроепител), които имат способността да унищожават бактериите, локалната имунна защита, която предпазва лигавиците от проникване на микроорганизми и др. За съжаление много често инфекциите на уринарния тракт и особено тези, засягащи пикочния мехур (цистит) и бъбречния паренхим (пиелонефрит), имат склонност към рецидивиране и хронифициране.

Обикновено инфекцията на пикочните пътища е свързана с характерни промени в състава на урината, които се установяват лабораторно – наличие на бактерии (бактериурия), левкоцити (левкоцитурия), епителни клетки, протеин (протеинурия) и др.

Асимптомната бактериурия е състояние, при което от урината при микробиологично изследване се изолират бактерии, но липсват клинични оплаквания и лабораторни данни за възпаление. Според специалистите асимптомната бактериурия се среща по-често при бременни жени и е свързана с възпаление на пикочния мехур без наличие на циститни оплаквания. Установява се с урокултура при рутинно изследване без клинични симптоми.

Една от причините за появата на асимптомна бактериурия по време на бременността е нарастването на матката, която притиска пикочния мехур – това е свързано, както с по-често уриниране, така и с наличие на остатъчна урина в него и предпоставка за цистит. Като друга причина се посочва понижаването на локалния имунитет на пикочните пътища в резултат на хормоналните промени, които настъпват през бременността.

Тъй като при асимптомна бактериурия не се препоръчва антибиотично лечение, с цел превенция на евентуална инфекция, уролозите съветват да се увеличи приемът на течности в комбинация с природни продукти. Имунобор Уро е „природен антибиотик” с изцяло естествен произход, който съдържа американска червена боровинка и бета глюкан. Подходящ е за употреба от бременни жени, тъй като няма странични ефекти и е практически безвреден. Освен при асимптомна бактериурия Имунобор Уро е с доказан ефект и при хронични, рецидивиращи и остри уроинфекции, като може да се приема заедно с уро-антибиотик.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.