Имуностимулаторът при гнойна ангина трябва да подпомага антибиотичната ефективност

Гнойната ангина е остро инфекциозно заболяване на сливиците, което се характеризира с възпаление и увеличаване на сливиците. Гнойната ангина e най-често бактериална инфекция, причинена от стрептококи, по-рядко от стафилококи, пневмококи и др. Симптомите при ангина са температура, силна болка и сухота в гърлото, затруднено гълтане, главоболие.

При гнойната ангина специфичното лечение е антибиотичното, прецизирано от лекар. Обикновено продължава минимум 10 дни. За максимален лечебен ефект антибиотикът се комбинира с имуностимулатор. По този начин болестотворният микроорганизъм се атакува двустранно – чрез лекарствата и имунната система.

Съществуват имуностимулатори, които освен имунитета, повишават и антибиотичната ефективност. Такъв имуностимулатор е бета глюкан. Бета глюкан е съставна част на продуктите Имунобор Биотик, Имунобор Кидс, Имунобор Бета Глюкан, както и на имуностимулторът за отделителната система Имунобор Уро.

Ако се касае за гнойна ангина при деца добавянето на Имунобор Биотик и Имунобор Кидс към лечението повишава ефективноостта му, съкращава периода на боледуване, предотвратява усложнения и рецидиви.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar