Как да укрепим имунната си система след тежкия зимен период?

Зимата може и да е любим сезон за почитателите на ските, сноуборда и кънките на лед, но човешката имунна система “е на точно противоположното мнение”. Причината е в това, че зимният период представлява истинско изпитание за нея. През най-студеният период от годината организмът е лишен в голяма степен от основните фактори, които поддържат защитните й функции – витамини, минерали, включени в балансираното хранене, оптимална двигателна активност, пълноценен сън и др. Настоящият период, а именно настъпването на пролетта е най-подходящото време за нейното укрепване и за попълването на всички необходими липсващи вещества в организма.

За да си помогнем в това начинание ще ни помогнат следните насоки:

  • изготвяне на рационален хранителен режим

Пролетното хранително меню трябва да включва всички пресни плодове и зеленчуци и съответните съдържащи се в тях витамини и минерали, от които имунната система е била лишавана през зимата – марули, спанак, коприва, лапад, картофи, репи, зелен лук, лапад, череши, вишни.

  • повишаване на двигателната активност

Движението е един от стълбовете на добре функциониращата имунна система. През зимата обаче почти няма човек, който да не се изкуши от престоя на топло вкъщи около отрупаната с ястия трапеза, или пред телевизора, вследствие на което имунната система страда неимоверно. Ето защо пролетта е точното време за подновяване на занемареният двигателен режим като започнем редовно да практикуваме спорт, който ни е по вкуса – плуване, волейбол, аеробика, фитнес, йога др.

  • прием на природни имуностимулатори

Мощният имуностимулатор от природен произход от фамилия ИмуноборИмунобор, попълва липсата на витамини в организма вследствие на зимния период. Имунобор съдържа стандартизирани екстракти от котешки нокът, мака, мате и по дарко.

Четирите съставки на Имунобор са отличен източник на протеини, витамини ( B – B1, B2 (рибофлавин), B9 (фолиева киселина), B12, витамин C. , въглехидрати, липиди, минерали (фосфор, магнезии, калий, желязо, манган, мед, цинк, амуминий, калций), есенциални амино-киселини , необходими за възстановяването на функциите на имунната система след зимния период.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.