Какво повишава риска от уроинфекция през лятото?

Летните горещини и последващият преход към есента с редуване на топло и по-хладно време създават условия за зачестяване на случаите на уроинфекции. Най-силно това се усеща при хората, страдащи от хроничен цистит или хроничен уретрит. При голяма част от тях променливите климатични условия водят до обостряне на симптомите.
Добрата новина е, че има изцяло природен продукт, с които да се предпазите от влошаване на оплакванията, да намалите риска от рецидиви и да подпомогнете окончателното справяне с уроинфекцията.

Кои фактори засилват оплакванията при хронична уроинфекция през лятото?

  • Влошената интимна хигиена. Това е водещата причина за поява или обостряне на уроинфекциите при жените. За тях е необходимо да спазват стриктна лична хигиена. В допълнение е добре да вземат душ вместо вана.
  • Употребата на агресивни продукти за интимна хигиена като вагинални душове, интимни сапуни и др. Те може да раздразнят лигавицата в интимните зони и да улеснят инфектирането й. Именно такива продукти са отговорни за голяма част от случаите на уретрит (възпаление на лигавицата на уретрата).
  • Дехидратацията. Недостатъчният прием на течности намалява количеството на образуваната урина. Това не позволява отмиване на насъбралите се по-стената на пикочния мехур бактерии. Те се задържат дълго време прикрепени за неговата лигавица и лесно я инфектират.
  • “Стискането” и пренебрегването на позивите за уриниране. Случвало ли ви се е поради различни причини да отлагате дълго ходенето до тоалетната? Ако да, значи в голяма степен сами допринасяте за своите уринарни проблеми. Колкото по-дълго време престоява урината в пикочния мехур, толкова по-голяма възможност ще имат бактериите да се прикрепят върху лигавицата и да я колонизират.

Избягването на посочените фактори намалява риска от обостряне на различните типове уроинфекци. Достатъчно ли е то обаче за окончателно справяне с хроничните проблеми с уринарния тракт?

За справяне с хроничен цистит, хроничен уретрит и намаляване на риска от рецидиви и усложнения

Като допълнение към горепосочените препоръки може да разчитате на приема на Имунобор Уро/Imunobor® Uro. Той съдържа екстракт от Американска червена боровинка с високо съдържание на проантоцианидин тип А. За него е доказано, че действа изключително успешно за пълно изчистване на пикочните пътища от бактерииите Еширихия коли, които предизвикват уроинфекциите. Те колонизират лигавицата на пикочния мехур и образуват устойчив биофилм върху нея, особено при отслабен имунитет. Затова втората съставка на Имунобор Уро противодейства именно на това. Тази съставка е бета глюкан, който повишава локалния иунитет в зоната на лигавицата на уринарния тракт. Има директно противовъзпалително, антибактериално и обезболяващо действие за облекчаване симптомите на хроничната уроинфекция.

Ybilei_20-god_Borola_1

borola

Може да харесате

Коментари

avatar