Кажете “СТОП” на зимните настинки и грипове като укрепите имунитета си още през лятото!  (част 2)

В първата част на статията Ви представихме два здравословни навика на хората, които се радват на добър имунитет, който им позволява да забравят значението на думата “боледуване” – редовна употреба на природни имуностимулатори от естествен произход и доставяне на достатъчно количество витамин D.
В настоящата втора част на статията ще Ви представим още няколко, полезни навика, които ще Ви помогнат да укрепите своя имунитет.

3. За да се радвате на отлично здраве е добре редовно да се отдавате да физическа активност. Тя помага за подобряване на кръвообращението, а от него, както знаем зависят имунните клетки. Можете да изберете любимо за Вас занимание като разходки, плуване, каране на колело, джогинг, скачане на въже, трениране на определен вид спорт или комбинация от няколко физически активности, в зависимост от свободното си време. Важно е да се занимавате с тези дейности, колкото се може по-често, но да не натоварвате прекомерно организма си, тъй като по този начин можете да постигнете обратния ефект.

4. Старайте се да приемате, по-малко лекарства, тъй като голяма част от тях реално водят до потискане на имунната система. Задължително е преди това да се консултирате със съответния специалист, който Ви ги е назначил.

5. Ограничете приема на хранителни продукти, които понижават имунитета – захарните изделия, мазните храни – някои видове сирена и кашкавали като пармезан, чедар, рокфор, козе сирене, определени видове ядки – макадамия, бразилски орехи и кашу (техният прием може да не бъде напълно ограничен тъй като, въпреки мазнините, съдържат и множество полезни за организма вещества).

6. Приемайте повишени количества цинк и селен, тъй като те играят значителна роля за правилното функциониране на имунната система. Цинк и селен, в комбинация с витамини и минерали, също подпомагащи имунната система и осигуряващи добро здраве като аскорбинова киселина (вит С), бета каротин, магнезий и др, можете да откриете в природният продукт на фирма Борола – Оксибор Форте.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.