Кое е ефективното средство срещу уроинфекции при децата?

Уроинфекциите са вторите по честота инфекции след тези на дихателната система. Момичетата боледуват по-често поради анатомични особености: късата уретра и близостта й до влагалището. Най-честият причинител на уроинфекции в детска възраст е бактерията Eшерихия Коли, която се прикрепва по стените на пикочните пътища.

Как протича една уроинфекция?

В зависимост от възрастта клиничното протичане на уроинфекциите има характерни особености:

При новородените клиничните симптоми са бледост, висока температура, липса на апетит, понижаване на теглото, по-рядко гърчове, и възбудимост, понижен мускулен тонус.

В ранната детска възраст преобладават общите симптоми като повръщане, ненаддаване на тегло, неспокойствие. Последното е вследствие на коремна болка, като родителите съобщават за този симптом предимно през нощта.

При по-големи деца преобладават локалните симптоми: коремна болка с дизурични смущения. Наблюдават се понякога и общи симптоми: като висока температура, безапетитие, отпадналост, главоболие.

Значимостта на уроинфекциите се определя от:

  • Високата честота;
  • Склонността им към рецидиви;

При наличие на уроинфекции в детската възраст е нужно те да бъдат лекувани в острата им фаза, както и да се превентират и лекуват рецидивите.

Като първи избор за лечението са антибиотиците. Техният антибактериален ефект се потенцира отлично от приложението на Имунобор Уро.

Имунобор Уро е подходящ за лечение и превенция на рецидивите.

Той има антиадхезивни свойства (не позволява прикрепването на бактериите по стените на пикочните пътища), и потенцира антибактериалния ефект на антибиотиците, като освен това има противовъзпалителен и аналгетичен ефект.

Imunobor Uro съдържа високо количество Beta Glucan – 300 mg и Cranberry – 300 mg. Beta Glucan е най-мощният имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Свързва се със специфични рецептори за Beta Glucan на повърхността на макрофагите. Cranberry (червената американска боровинка) от своя страна има антиадхезивно, противовъзпалително и аналгетично действие. Имунобор Уро се прилага при: асимптомна бактериурия, за профилактика на инфекции на пикочните пътища, остри и хронични инфекции на отделителната система и по време и след антибиотична терапия.

Имунобор Уро има синергичен ефект с антибиотична терапия, и когато се
налага такова лечение ускорява оздравяването.

Имунобор Уро в детска възраст се дозира по следния начин: От 1 до 6 години по 1 капсула дневно; От 6 до 12 години по 2 капсули дневно; Над 12 години по 3 капсули дневно. Продължителността на приема при остри уроинфекции е 3 месеца. При рецидивиращи уроинфекции 6 – 12 месеца. При асимптомна бактериурия до стерилна урина.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.