Кои са основните трудности при приложението на имуностимулатори в детската възраст?

Прилагането на имуностимулатори в детска възраст понижава честотата на боледуване, съкращава периода на боледуване и понижава риска от усложнения и инфекции. Един от основните проблеми, възникващи при употребата им е свързан с т.нар. комплайънс или придържането към лечението. Кои са най-честите трудности, които се срещат при приемането на имуностимулатори в детската възраст?

1. Твърди лекарствени форми – Колко ли родители са се сблъсквали многократно с предизвикателството да накарат болното си дете да преглътне твърдата капсула. Невъзможността това да се случи затруднява и забавя процеса на оздравяване, тъй като схемата за лечение не може да бъде изпълнена правилно.

При децата съществува психологическа бариера – страх от преглъщане и задавяне с капсулата. Повечето опити на родителите водят единствено до разплакване на малчугана, като може да се стигне и до повръщане на капсулата. Много майки са принудени да прибягват до всевъзможни безрезултатни начини за справяне с проблема – раздробяване на таблетката на парчета, разтваряне на капсулата във вода, сок или др.

Съществуват доказателства, че неприятният вкус на твърдите таблетки предизвикват отделянето на стресови хормони в детския организъм, което също затруднява приложението на съответния продукт.

2. Сложните дозировки също са един от проблемите, които възпрепятстват правилното приложение на имуностимулаторите.

Решението е наложено в практиката и това е използването на сиропни форми за детската възраст. Разбира се необходимо е сиропните форми да бъдат с приятен вкус, така че децата да ги приемат с охота.

Имунобор Кидс Сироп е имуностимулатор специално създаден за деца. Той е предпочитан от децата поради уникалния си вкус от натурални диви ягоди. Освен това има изключително лесна схема на приложение – 1 път дневно по 1 или 2 мерителни лъжички според възрастта на детето.

Имунобор Кидс Сироп е предназначен за подпомагане функцията на имунната система при деца със склонност към чести бактериални, вирусни и гъбични инфекции, бактериално носителство, хронични инфекции и др.

Той действа като универсална ваксина и е подходящ за продължителна употреба.

Имунобор Кидс Сироп

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.