Настинка и грип през есента – как да се предпазим?

Здравето на имунната система зависи от това как се грижим за организма си целогодишно. Влияе се от това дали залагаме на разнообразен хранителен режим или лишаваме тялото си от ценни витамини и минерали, а също и от това колко движение присъства в ежедневието. От съществено значение е и дали прилагаме своевременни мерки за превенция от настинка и грип, които включват качествена имунопрофилактика при деца и възрастни.

За никого не е тайна, че когато имунитетът е отслабен рискът от развитие на вирусно заболяване се увеличава драстично. Затова е необходимо да настроим имунитета на есенна вълна и да го подготвим за предстоящия есенно-зимен период.

Ефикасни съвети за повишаване на имунитета през есента и предпазване от настинка и грип

Най-полезните есенни храни

Възползвайте се от разнообразието, което предлага есента. Здравословният, добре балансиран хранителен режим, основан на прилично количество сезонни плодове и зеленчуци, означава да дадете на организма си това, от което се нуждае. Природата знае от какво имаме нужда и ни го предлага в подходящия момент.
Летните плодове могат да бъдат заменени с ябълки и круши, а свежите салати – с топли такива с добавени варива или зърнени храни като ечемик, амарант, киноа или елда.

Достатъчна хидратация

Имунната система разчита да ѝ осигурите достатъчно количество вода, за да функционира правилно. По този начин се активира детоксикацията, с което си стимулират ензимите и други биологични агенти, които съдействат за извеждане на патогените от организма, както и за успешно възстановяване на увредените тъкани.

Полифенолите, намиращи се в лимона, ябълковия оцет и в билковите чайове, подсилват имунната система и ефективно унищожават микробите в храносмилателния тракт. Препоръчва се добавянето на няколко капки оцет или лимонов сок към водата или консумацията на няколко чаши билков чай дневно.

Разходки на открито

Не позволявайте лошото време и студа да възпрепятстват разходките навън. Инвестирайте в подходящо облекло и удобни топли обувки и прекарвайте повече време навън, защото стоенето в затворени помещения е една от най-големите предпоставки за разболяване.

Срещу настинка и грип – природни продукти за подсилване на имунитета през есента

Природните продукти са подходящо средство за качествена имунопрофилактика и повишаване на имунитета през есента. Ехинацея е една от най-често използваните билки, поради благоприятното си въздействие върху функцията на дихателната система.

Имунобор Ехинацея 250/Imunobor® Echinacea 250 е природен продукт от фамилия Имунобор, който е подходящ за прием от възрастни и деца над 8 години. Освен че укрепва имунната система, продуктът се препоръчва при хора, предразположени към чести настинки и хронични заболявания на дихателната система, тъй като повишава локалната имунна защита на бронхиалната лигавица.

Имунобор Ехинацея съдържа 250 мг високо пречистен екстракт от Ехинацея (Echinacea purpurea extract) и се дозира по 1 капсула 3 пъти дневно за възрастни и по 1 капсула 2 пъти дневно за деца.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar