Настинка и пролетна алергия – как да ги различим?

С настъпването на пролетта всичко се събужда за нов живот. Вирусите, причинители на настинка, не правят изключение и се активират с пълна сила, а околната среда се изпълва с наглед безобидни вещества, които предизвикват пролетна алергия при много хора. Поради сходните симптоми на вирусното заболяване на горните дихателни пътища и алергичното състояние засегнатите твърде често ги бъркат и предприемат неподходящи терапевтични мерки. Водени от желанието да не се допуска подобна масова грешка, в настоящата статия ще разкрием как ясно да разграничите настинка от пролетна алергия. Ще предоставим на вашето внимание и ценни насоки за бързо и ефективно справяне със тези здравословни проблеми.

Как да се направи разлика между настинка и пролетна алергия?

Тежест на симптомите

Вече споменахме, че настинката и пролетната алергия имат сходни симптоми. Онова, което ги отличава обаче, е начинът, по който се проявяват. Кихането, запушеният нос и възпалението на гърлото и очите при пролетната алергия варират по интензивност и са налице само когато предразположените лица са в контакт с веществото (алергена), което предизвиква алергична реакция в организма. При настинка характерните признаци се развиват постепенно и обикновено отшумяват за около седмица.

Секрет от носа

При наличие на пролетна алергия секретът от носа обикновено е течен и прозрачен. Когато е налице настинка той е гъст и бял, жълт или зелен на цвят.

Продължителност

„Жертвите“ на пролетна алергия по правило са в плен на неприятното състояние през целия сезон или в периодите, през които концентрацията на алергени в околната среда е завишена. Страдащите от настинка обикновено боледуват няколко дни, докато се преборят с вируса причинител.

Придружаващи симптоми

Симптомите на пролетна алергия могат да варират при всеки човек. И все пак за това състояние не са характерни прояви като обща умора, главоболие и висока температура, с които се асоциира настинката.

Кои са най-качествените природни средства за овладяване на настинка и пролетна алергия при деца и възрастни?

Разграничаването на симптомите на базата на посочените характерни особености е първата крачка към овладяването на състоянието. Следващата логична стъпка е предприемането на адекватна терапия. Фамилия Имунобор предлага широка гама от изцяло натурални продукти с благоприятен ефект върху имунната система за ефективно справяне с настинка и пролетна алергия при деца и възрастни.

Имунобор Кидс Актив/Imunobor® Kids Aktiv в сиропна и капсулна форма е перфектният избор за потушаване на първите признаци на пролетна алергия и остри вирусни инфекции като настинката. Благотворният им ефект върху детския организъм се дължи преди всичко на оптималното количество високопречистен бета глюкан – единственият природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Неговата ефикасност е повишена от добавената активна форма на витамин C. Резултатът от продължителния прием на Имунобор Кидс Актив е по-силна локална имунна защита, понижена алергична нагласа и намалена честота и продължителност на боледуване.

Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300 е доказал своята ефективност при укрепване на защитните сили и контролиране на алергичната нагласа при възрастни. Благодарение на високопречистения бета глюкан този целогодишен имуностимулатор засилва активността на имунните клетки и съдейства за ускоряване на възстановителните процеси след боледуване. Имунобор Бета Глюкан 300 се приема по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно на гладно. Напълно безопасен е и е подходящ за продължителна употреба.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar