Настинка и пролетна алергия – как да ги различим?

С настъпването на пролетта всичко се събужда за нов живот. Вирусите, причинители на настинка, не правят изключение и се активират с пълна сила, а околната среда се изпълва с наглед безобидни вещества, които предизвикват пролетна алергия при много хора. Поради сходните симптоми на вирусното заболяване на горните дихателни пътища и алергичното състояние засегнатите твърде често ги бъркат и предприемат неподходящи терапевтични мерки. Водени от желанието да не се допуска подобна масова грешка, в настоящата статия ще разкрием как ясно да разграничите настинка от пролетна алергия. Ще предоставим на вашето внимание и ценни насоки за бързо и ефективно справяне със тези здравословни проблеми.

Как да се направи разлика между настинка и пролетна алергия?

Тежест на симптомите

Вече споменахме, че настинката и пролетната алергия имат сходни симптоми. Онова, което ги отличава обаче, е начинът, по който се проявяват. Кихането, запушеният нос и възпалението на гърлото и очите при пролетната алергия варират по интензивност и са налице само когато предразположените лица са в контакт с веществото (алергена), което предизвиква алергична реакция в организма. При настинка характерните признаци се развиват постепенно и обикновено отшумяват за около седмица.

Секрет от носа

При наличие на пролетна алергия секретът от носа обикновено е течен и прозрачен. Когато е налице настинка той е гъст и бял, жълт или зелен на цвят.

Продължителност

„Жертвите“ на пролетна алергия по правило са в плен на неприятното състояние през целия сезон или в периодите, през които концентрацията на алергени в околната среда е завишена. Страдащите от настинка обикновено боледуват няколко дни, докато се преборят с вируса причинител.

Придружаващи симптоми

Симптомите на пролетна алергия могат да варират при всеки човек. И все пак за това състояние не са характерни прояви като обща умора, главоболие и висока температура, с които се асоциира настинката.

Кои са най-качествените природни средства за овладяване на настинка и пролетна алергия при деца и възрастни?

Разграничаването на симптомите на базата на посочените характерни особености е първата крачка към овладяването на състоянието. Следващата логична стъпка е предприемането на адекватна терапия. Фамилия Имунобор предлага широка гама от изцяло натурални продукти с благоприятен ефект върху имунната система за ефективно справяне с настинка и пролетна алергия при деца и възрастни.

Имунобор Кидс Актив/Imunobor® Kids Aktiv в сиропна и капсулна форма е перфектният избор за потушаване на първите признаци на пролетна алергия и остри вирусни инфекции като настинката. Благотворният им ефект върху детския организъм се дължи преди всичко на оптималното количество високопречистен бета глюкан – единственият природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Неговата ефикасност е повишена от добавената активна форма на витамин C. Резултатът от продължителния прием на Имунобор Кидс Актив е по-силна локална имунна защита, понижена алергична нагласа и намалена честота и продължителност на боледуване.

Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300 е доказал своята ефективност при укрепване на защитните сили и контролиране на алергичната нагласа при възрастни. Благодарение на високопречистения бета глюкан този целогодишен имуностимулатор засилва активността на имунните клетки и съдейства за ускоряване на възстановителните процеси след боледуване. Имунобор Бета Глюкан 300 се приема по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно на гладно. Напълно безопасен е и е подходящ за продължителна употреба.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.