Настинка – сложете край на честото боледуване

Пикът на грипната вълна отмина, но опасността от настинка все още е в сила. Предпоставка за поява на вирусното заболяване на горните дихателни пътища са резките колебания в температурите, характерни за най-женския месец от годината. В рисковата група попадат хората с понижени съпротивителни сили, чийто организъм е силно податлив на вируси. За щастие те могат да предприемат някои доказани превантивни мерки, за да предотвратят честото боледуване.

Изпитани методи за предпазване от честа настинка

1. Риновирусите и коронавирусите, основните причинители на настинка, се предават от човек на човек по въздушно-капков път. Преведено на „обикновен“ език това значи, че ако носителят на болестотворния агент киха или кашля на обществено място, той може да зарази всички около себе си. Спазването на висока лична хигиена е най-сигурният начин да се избегне опасността за здравето след контакт с болен. Измиването на ръцете с подходящо дезинфектиращо средство действа безотказно за предпазване от зарази.

2. Отказът от тютюнопушене носи само позитиви за здравето. Научно доказано е, че хората, които са изкоренили вредния порок, значително по-рядко страдат от настинка.

3. Добрата хидратация е ключов фактор за превенция на настинка. Водата остава незаменима за покриване на ежедневните нужди от течности. Прясно изцедените сокове, богати на витамин C, също са подходящи за укрепване на имунитета.

4. Спазването на здравословна и балансирана диета е предпоставка за силна имунна система, способна да устои на патогените, предизвикващи настинка. Необходимо е редовно да се консумират сезонни плодове и зеленчуци, които доставят на организма препоръчителните дневни количества витамини и минерали.

5. Осигуряването на пълноценна почивка е належащо за всеки, който желае да държи настинката настрана от себе си. Добрият нощен сън е важно условие за повишаване на защитните сили на организма.

6. Физическите упражнения засилват имунитета и са от голяма полза за предпазване от настинка. В прехода между зимата и пролетта е препоръчително да се практикуват на закрито с цел намаляване на риска за здравето. При излизане от фитнес залата трениращият трябва да се облече добре, за да не настине.

Най-мощното природно средство за профилактика на настинка

Специалистите напомнят на хората, които имат склонност към често боледуване, да заложат на приема на висококачествени продукти, за да засилят защитните си сили. Имунобор Протект/Imunobor® Protect, най-новият член на фамилия Имунобор, е перфектният избор за укрепване на общия имунитет. Уникалната комбинация от високопречистен бета глюкан, активна форма на витамин С и стандартизиран екстракт от плодовете на Роза канина със съдържание на натурален витамин С е с доказан благотворен ефект върху имунната система. Трите съставки взаимно допълват своето действие и мощно активират имунните клетки, като по този начин осигуряват цялостна защита на организма срещу вирусите, причинители на настинка и редица патогенни бактерии и гъбички. Имунобор Протект има удобен прием и е подходящ за продължителна употреба. Благодарение на технологичната форма (таблетки за смучене с приятен ягодов вкус) оказва и локално противовъзпалително действие в устната кухина.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar