Нов грипен вирус! Какво трябва да знаем за него?

Грипът е заразно остро респираторно заболяване, причинено от грипен вирус. Този тип вируси циркулират през цялата година, но пикът им на разпространение е през зимните месеци.
Сред основните причини за бързото разпространение на грипа е стоенето в затворени, непроветрени помещения, където въздухът е пълен с микроби, както и близкият контакт със заразени хора и докосване на заразени повърхности.

Нов грипен вирус – полезна информация

• По последни данни грипният сезон вече е започнал. Тенденцията е случаите на грип да се повишат в периода януари – февруари 2018 г.
• В началото на миналия месец е потвърден първият грипен щам за сезона. Той е от група B (аналог на ваксиналния щам „Ямагата“) и в момента доминира. След него се очаква превес да вземат вирусите от група A.
• Това, за което е добре да се внимава, е да се избягват усложненията на грипа, тъй като могат да имат сериозни последствия за здравето, особено при децата, които обикновено имат по-слаба имунна защита от възрастните.
• Новата четиривалентна противогрипна ваксина за сезон 2017-2018 г. е съобразена с актуалните върлуващи вируси и действа срещу два A и два B щама.

Превантивни мерки за предотвратяване на заразяване с грипен вирус в условия на грипна епидемия

Навременното ваксиниране е една от първите мерки, които е добре да се предприемат с оглед предпазване от заразяване с грипен вирус. Но това не винаги е единственото и най-сигурно решение. Много хора се разболяват дори когато са се подложили на имунизация.

Постоянните мерки за поддържане на силна имунна система и избягване на контакт с хора, които носят зараза, също са сред ключовите мерки за предпазване от опасния грипен вирус.

Това, което може да се предприеме, без безпокойство относно евентуални негативни последствия, е приемът на продуктите от фамилия Имунобор.

При първи симптоми на грип и настинка при възрастни е подходящ навременния прием на Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho или Имунобор Ехинацея 250/Imunobor® Echinacea 250.

Добрата новина е, че има решение и за най-малките – Имунобор Кидс Актив растителни капсули/Imunobor® Kids Activ VGcaps и Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup са подходящи средства при остри респираторни инфекции при деца. Тези два мощни имуностимулатори от природен произход дължат противовирусните си свойства на ефекта на бета глюкан и активната форма на витамин C, които съдържат. В капсулната форма е добавена още една активна съставка – 40 мг Пурпурна Ехинацея, за още по-мощно действие и по-силна активност на имунните клетки.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.