Нов грипен вирус! Какво трябва да знаем за него?

Грипът е заразно остро респираторно заболяване, причинено от грипен вирус. Този тип вируси циркулират през цялата година, но пикът им на разпространение е през зимните месеци.
Сред основните причини за бързото разпространение на грипа е стоенето в затворени, непроветрени помещения, където въздухът е пълен с микроби, както и близкият контакт със заразени хора и докосване на заразени повърхности.

Нов грипен вирус – полезна информация

• По последни данни грипният сезон вече е започнал. Тенденцията е случаите на грип да се повишат в периода януари – февруари 2018 г.
• В началото на миналия месец е потвърден първият грипен щам за сезона. Той е от група B (аналог на ваксиналния щам „Ямагата“) и в момента доминира. След него се очаква превес да вземат вирусите от група A.
• Това, за което е добре да се внимава, е да се избягват усложненията на грипа, тъй като могат да имат сериозни последствия за здравето, особено при децата, които обикновено имат по-слаба имунна защита от възрастните.
• Новата четиривалентна противогрипна ваксина за сезон 2017-2018 г. е съобразена с актуалните върлуващи вируси и действа срещу два A и два B щама.

Превантивни мерки за предотвратяване на заразяване с грипен вирус в условия на грипна епидемия

Навременното ваксиниране е една от първите мерки, които е добре да се предприемат с оглед предпазване от заразяване с грипен вирус. Но това не винаги е единственото и най-сигурно решение. Много хора се разболяват дори когато са се подложили на имунизация.

Постоянните мерки за поддържане на силна имунна система и избягване на контакт с хора, които носят зараза, също са сред ключовите мерки за предпазване от опасния грипен вирус.

Това, което може да се предприеме, без безпокойство относно евентуални негативни последствия, е приемът на продуктите от фамилия Имунобор.

При първи симптоми на грип и настинка при възрастни е подходящ навременния прием на Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho или Имунобор Ехинацея 250/Imunobor® Echinacea 250.

Добрата новина е, че има решение и за най-малките – Имунобор Кидс Актив растителни капсули/Imunobor® Kids Activ VGcaps и Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup са подходящи средства при остри респираторни инфекции при деца. Тези два мощни имуностимулатори от природен произход дължат противовирусните си свойства на ефекта на бета глюкан и активната форма на витамин C, които съдържат. В капсулната форма е добавена още една активна съставка – 40 мг Пурпурна Ехинацея, за още по-мощно действие и по-силна активност на имунните клетки.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar