Нова грипна вълна – посрещнете я със силен имунитет

Нова грипна вълна у нас преди края на зимния период е много вероятна. Специалистите предупреждават, че задължително трябва да се вземат мерки за поддържане на силен имунитет с цел профилактика на грип и последващите усложнения.

През месец ноември епидемиолозите прогнозираха, че грипна епидемия у нас ще настъпи през месец януари. Прогнозите обаче се оказаха не съвсем точни и първата грипна вълна повали около 1 милион души у нас още през месец декември. Поради това неочаквано подраняване епидемиолозите предупреждават, че до края на зимата много вероятно ще се сблъскаме с нова грипна вълна. Единственото нещо, което можем да направим в този момент е да разчитаме на доказаните средства за повишаване на имунитета и профилактика на грип и грипни състояния.

Нова грипна вълна – повишаване на имунитета

Справката с актуалните данни за епидемичната обстановка у нас сочи, че дори в момента боледуват повече от 100 на всеки 10 хиляди души. Все пак налице е тенденция за намаляване на заболеваемостта и стихване на първата грипна вълна.

Обичайната метеорологична обстановка през месеците февруари и март обаче предпоставя към нова грипна вълна. Редуването на мразовити и топли дни е най-сериозната предпоставка за заразяване с грип. Епидемиолозите призовават към повишено внимание хората, спадащи към трите най-рискови групи за заразяване при нова грипна вълна:

  • предразположените към често боледуване
  • хората, които не са преболедували грип при първата епидемия
  • хората, които не полагат достатъчно грижи за имунната система

Доказаният метод за максимално бързо и комплексно повишаване на имунитета е приемът на качествени имуностимулатори. Периодът между вече затихващата и очакваната нова грипна вълна е най-удачният момент да се пристъпи към него.

Имуностимулатори за деца и възрастни в очакване на новата грипна вълна

Природните имуностимулатори от фамилия Имунобор предлагат качествени решения за силен имунитет в периода на евентуална нова грипна вълна. Те са разработени за повишаване на имунитета както при деца, така и при възрастни.

Сред най-мощните природни имуностимулатори се нарежда бета глюкан. Действието му за повишаване на имунната система е толкова комплексно, че бета глюкан се означава като универсална ваксина, действаща еднакво добре за защита от вируси, бактерии и гъбички. Научно доказаният ефект на бета глюкан за повишаване на имунитета е незаменимо предимство на продуктите Имунобор, които го съдържат в състава си. Това ги превръща в средство на избор за имунопрофилактика преди новата грипна вълна.

Имунобор Бета Глюкан/Imunobor® Beta Glucan е първо средство на избор за възрастни с цел повишаване на имунитета в очакване на нова грипна вълна. При бебета и деца е добре да се разчита на Имунобор Кидс/Imunobor® Kids сироп или капсули. Тези продукти осигуряват научно доказано най-ефективната профилактика срещу грип.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.