Имунобор Кидс Сируп и вакцини против грип

Имунобор Кидс Сируп и вакцини против грип

Имунобор Кидс Сируп e погоден за употреба со вакцини. Вакцината против грип е биолошки препарат, составен од вируси на грип, т.н. антигени . Тие го стимулираат имуниот систем да произведува антитела против нив . Така, кога организмот се соочува со живите вируси ќе располага со антитела, кои ќе го започнат депонирањето и уништувањето веднаш.Токму во [...]
Повече
Имунопрофилакса за време на бременост!

Имунопрофилакса за време на бременост!

Бременоста е еден од најважните периоди во животот на жената и семејството. Во женскиот организам настануваат многу промени како што е и намалената имунолошка заштита. Во епидемиска средина идната мајка е особено загрозена од инфекции – вирусни, бактериски и габични. Имунопрофилаксата за време на бременоста е исклучително важна. Битен фактор за имунопрофилаксата за време на [...]
Повече
Мачкинa  канџа – древно растение со современа примена

Мачкинa канџа – древно растение со современа примена

Мачкината канџа е гигантски лијан од областа околу базенот на реката Амазон . Над 2000 години тој се користи од индијанските племиња во Јужна Америка за лекување на болка во коските, тешко зараснување на рани, ревматски и стомачни заболувања и други. Современата фитохемиска анализа и фармаколошкиот скрининг откриваат вистински потенцијал на ова егзотично растение. Најголем [...]
Повече