Оксибор Форте – незаменим „съюзник“ в борбата със свободните радикали!

Организмът на човека представлява сложна система, в която непрекъснато се извършват редица синхронизирани биохимични процеси. Като един от елементите на Менделеевата таблица кислородът участва активно във всички химични реакции. Съществуването ни би било невъзможно без неговото наличие. Той е силен окислител и химичните реакции, в които присъства са източник на енергия за всички биологични процеси в организма.

Оксидантите или т.н. свободни радикали са силно реактивоспособни химични агенти. Те се образуват непрекъснато в хода на окислителните процеси и се получават като странични продукти от тези реакции. Учените са категорични, че оксидантите имат пагубно влияние върху клетките, като увреждат техните мембрани и молекулите на ДНК. Свободните радикали се посочват като основна причина за стареенето на организма, стреса, умората и развитието на редица заболявания, включително и ракови.

Според специалистите освобождаването на големи количества свободни радикали е свързано с поява на различни патологични изменения и дегенеративни заболявания на нервната система (болест на Алцхаймер и Паркинсон), атеросклероза, ендокринни заболявания като диабет и др. Наред с изброените отрицателни въздействия върху организма свободните радикали може да бъдат и причина за сериозен срив на имунната система и развитие на имунодефицитни заболявания.

Всеки организъм разполага със защитни механизми, с помощта на които се предпазва от вредното влияние на свободните радикали. Благодарение на антиоксидантите е възможно тяхното неутрализиране и последващо елиминиране. Доказано е, че антиоксидантите се съдържат основно в плодовете и зеленчуците, варивата и пълнозърнестите продукти. Най-известните от тях са витамин С (аскорбинова киселина), витамин Е, токоферолите, коензим Q10, флавоноидите (проантоцианидин), ензимите каталаза и пероксидаза.

С напредване на възрастта нараства и недостигът на естествени антиоксиданти. Това е причината много лекари да препоръчват допълнителния им прием под формата на хранителни добавки. Оксибор Форте съчетава в себе си най-мощните антиоксиданти (проантоцианидин, селен, бета каротин, аскорбинова кислелина, α-токоферол, цинк, мед, магнезии, манган коензим Q10), което го прави единствения широкоспектърен антиоксидант. Независимо от възрастта Оксибор Форте е незаменим „съюзник“ в борбата със свободните радикали!

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.