Рискови фактори, влияещи върху имунната система

Силната и активна имунна система е основен гарант за здравето на организма ни по всяко време на годината, а хората със слаб имунитет са най-честите жертви на вирусна или бактериална инфекция, алергична реакция, трудно зарастващи рани и др.

Ето защо засилването на имунната система е от ключово значение за поддържане на доброто здраве на организма. Затова ще предложим серия продукти, гарантиращи силен имунитет при деца и възрастни през цялата година. Преди това обаче ще ви информираме за рисковите фактори, повлияващи негативно имунната система.

Кои са основните “врагове” на имунната система?

Факторите, които в най-голяма степен влошават имунитета ни са:

Стресът и психическото претоварване

Доказано е пагубното влияние на стреса и негативните емоции върху имунната ни система. Хората, които системно са подложени на силен стрес, боледуват в пъти по-често от настинки и грип, в сравнение с хората с ниски показатели за стрес.

Тютюнопушенето и замърсеният въздух

Праховите частици и токсичните вещества, които се съдържат в цигарения дим и във все по-големи количества във въздуха около нас, често са причина за алергични реакции и инфекции на дихателните пътища.

Студеното и сухо време

Няма спор, че в студения период от годината хората масово боледуват от настинка и грип. От една страна студът води до преохлаждане на лигавицата на дихателната система и отслабване на локалната й защита. От друга страна през зимата прекарваме по-голама част от времето си в затворени помещения със затоплен и сух въздух, където микробите виреят много по-свободно. Именно лесното разпространение на болестотворните микроорганизми в такива условия е ключов фактор за бума на инфекциозните заболявания през зимата. Всичко това извежда на преден план нуждата от навременен прием на качествени имуностимулатори.

Чести физически претоварвания

Много специалисти посочват колко позитивно влияние върху тонуса на организма имат редовните умерени физически натоварвания. Това от своя страна има незаменимо влияние за подсилване на имунната система. От друга страна обаче физическото претоварване на организма го изтощава. Редовното изтощение е една от причините за поява на имунен срив, особено ако не се приемат подходящи имуностимулатори.

Кои са най-добрите имуностимулатори?

Най-качествената възможна грижа за подсилване на имунната система осигуряват природните продукти от фамилия Имунобор/Imunobor®. Тя включва доказали ефективността си имуностимулатори за деца, както и продукти за възрастни – стимулиращи имунната система и тонизиращи организма. Приемът на продукти Имунобор осигурява целогодишна защита на организма, с която успешно може да се избегне негативното влияние на изброените фактори върху имунната система.

Ybilei_20-god_Borola_1

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.