Подсилване на имунната система при деца преди 1-вия учебен ден

Краят на лятото и началото на есента е много подходящ период да започнете имунопрофилактика за своите деца. Всички знаем колко неприятни са честите посещения при личния лекар и чакането на безкрайни опашки пред кабинета. А за подсилване на детския имунитет и предотвратяване на вирусни, бактериални и гъбични инфекции не са необходими много големи усилия.

И въпреки че някои деца се нуждаят само от по-качествена храна, игри на открито и достатъчно любов за здрав имунитет, то други са предразположени към по-често боледуване и имат нужда от предварителна подготовка за по-силен имунитет, особено преди началото на есента.

Подсилване на имунната система при деца преди новата учебна година

Промяна в режима на хранене

Някои промени в начина на хранене на малчуганите могат да ги поддържат в добро здраве през целия есенно-зимен период, независимо от възрастта. За целта обаче трябва да се изключат храните, които „блокират“ имунитета и да се засили консумацията на тези, които стимулират поддържането на здрав имунитет.

Храни и напитки, които да се избягват:

  • С високо съдържание на захар (включително плодови сокове от търговската мрежа). Заменете ги с домашно приготвено зеленчуково смути с малко количество плодове.
  • Тестени храни
  • Безалкохолни напитки
  • Снаксове и чипсове

Храни и напитки, които да се приемат:

  • Листни зеленчуци (зеле, броколи, карфиол, зелени зеленчуци) и пресни или замразени дребни плодове (черни и червени боровинки, ягоди, малини, къпини).
  • Качествени източници на протеин и мазнини – месо, риба, птиче месо, боб, авокадо, зехтин и кокосово масло.

Прием на цинк, витамин C и витамин D

Цинкът е минерал, който подсилва имунитета. Съдържа се в телешкото и агнешкото месо и в по-малка степен в тиквените семки, кашу и боб. Ежедневният му прием значително намалява вероятността от настинки и вирусни инфекции.
В комбинация с витамин C и D се постига още по-силна защита за крехкия детски организъм.

Пробиотици

Приемът на пробиотици намалява нуждата от излишни отсъствия от училище или детската градина, защото детето боледува по-рядко.

Имуностимулатори от природен произход

Ефективно комплексно средство за подсилване на имунитета при деца в училищна възраст е Имунобор Кидс/Imunobor® Kids – растителни капсули, който обединява в себе си силата на екстракт от Ехинацея и бета глюкан – мощен имуномодулатор с доказан механизъм на действие.

Имунобор Кидс е подходящо средство за подсилване на имунната система при деца, особено преди предстоящия сезон, който създава предпоставки за по-висока заболеваемост на децата.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.