Подсилване на организма след боледуване

Имунната система на човек притежава забележителната способност да предпазва организма от болестотворни микроорганизми. Имунитетът е сложно действащ механизъм, който е от съществено значение за общото здравословно състояние на всеки човек. В моментите, когато е отслабен, сме по-предразположени към заболявания. Но изграденият имунитет след боледуване не дава гаранция за предпазване от повторно разболяване. Затова е редно да помислим за ефективни методи за подсилване на организма след боледуване.

Лесно и ефикасно подсилване на организма след боледуване

Разчитайте на природната сила на антиоксидантите

Тези натурални вещества с мощно благоприятно за организма действие се борят срещу свободните радикали, които нерядко са причина за някои от заболяванията в организма. Хубавото е, че лесно можем да се снабдим с тях чрез храната.
Всички продукти, богати на витамин A, C и D като цитрусови плодове, киви, касис, ягоди, домати, чушки, моркови, сладки картофи, броколи, брюкселско зеле, листни зеленчуци, яйца, черен дроб, мазна риба и др. са подходящи за подсилване на организма след боледуване.

Намалете вероятността от контакт с вирусите

След боледуване човек не е застрахован от повторно заразяване. Въпреки че имунната ни система притежава памет и изгражда антитела, които се борят с поразилите ни микроорганизми, заразяване с друг вид бактерия или вирус е напълно възможно. Затова целогодишно трябва да се грижим за поддържане на силен имунитет.
Това може да стане като мием редовно ръцете си и избягваме докосването на заразени повърхности. Посещението на места, където се събират много хора, също не се препоръчва в период на повишена вероятност от заболяване от грип или настинка. Личната хигиена разбира се е в основата на силната имунна система и е един от най-ефикасните методи за предпазване от нежелано заразяване.

Балансиран стомашно-чревен тракт

Микроорганизмите, които обитават храносмилателната ни система, освен за разграждането на храната, съдействат и за регулиране на метаболизма и имунната система. Пробиотиците представляват добри бактерии, които ограничават възпаленията и предотвратяват развитието на инфекции.
Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic е пробиотик, пребиотик и имуностимулатор в едно. Продуктът съдейства за нормализиране на баланса в чревната микрофлора и е подходящ за прием успоредно с антибиотично лечение, като се препоръчва приемът му да продължи до 3 месеца след спиране на антибиотика.

Допълнителен прием на качествени имуностимулатори

След като организмът има нужда от допълнителна подкрепа след боледуване, един от най-сигурните начини е чрез прием на подходящ продукт с мощен имуностимулиращ ефект. Такива качества притежава най-новото попълнение към продуктовата гама от фамилия Имунобор. Имунобор Протект/Imunobor® Protect под формата на таблетки за смучене има мощен протективен ефект. Освен локално противовъзпалително действие в устната кухина, Имунобор Протект осигурява и общоукрепващо действие за целия организъм. Препоръчва се при необходимост от подсилване на имунитета, както и при склонност към често боледуване.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.