Овладяване на поленова алергия при децата

Освен така жадуваното слънце пролетта носи със себе си и едно от най-неприятните сезонни неразположения. То е познато като поленова алергия и се среща предимно сред подрастващите. Главният виновник за появата му е цветният прашец (полен), отделян от събудилите се за нов живот растения. Узнайте какво могат да направят родителите, за да овладеят алергичната нагласа на своите наследници към развитие на поленова алергия.

Изпитани стратегии за борба с поленова алергия при децата

1. Наложително е родителите всекидневно да се осведомяват за нивото на полен в атмосферата. Над 50 зрънца на кубичен метър въздух се смятат за опасни, тъй като отключват симптомите на поленова алергия при децата.

2. В дните с висока концентрация на полен във въздуха мъниците не бива да се извеждат в паркове, градини или други места с изобилна растителност. От съществена важност е да се избягват тревни площи, които са прясно окосени.

3. Ако детето е на открито, очите му трябва да са защитени със слънчеви очила, а лицето – покрито със специална назална маска срещу полени.

4. Добре е да се поставят комарници на прозорците в стаята на малчугана. Освен че предпазват от насекоми, те са надеждно средство за контролиране нивото на полена. За да са ефективни обаче, трябва да се почистват ежедневно с влажна кърпа.

5. Необходимо е прозорците и терасата на помещението, което обитава детето с поленова алергия, да са плътно затворени през нощта, защото тогава концентрацията на полен във въздуха се увеличава.

6. Плюшените играчки, килимите и завесите нямат място в дом, където живее дете с поленова алергия, тъй като по тях се натрупва полен. За почистването на мебелите и настилките е удачно да се използва влажна кърпа и прахосмукачка.

7. При пътуване в автомобил прозорците обезателно трябва да са затворени, а филтърът за купе, който предпазва от полен, прах, спори, пепел, бактерии и сажди, да е сменен.

8. Наложително е детето с алергична нагласа редовно да приема продукт за имунитета, който подпомага овладяването на изявите на поленова алергия.

Най-доброто природно средство за трайно овладяване на силата и честотата на поленова алергия при малчугани

Имунобор Кидс Актив/Imunobor® Kids Activ сироп за най-малките и капсули за децата в училищна възраст е средство на пръв избор за налагане на ефективен контрол над алергичната нагласа при децата. Благодарение на оптималното количество високопречистен бета-глюкан – най-мощният природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие – Имунобор Кидс Актив намалява алергичната нагласа при мъниците. Позитивният ефект на бета-глюкан е подсилен мощно от активната форма на витамин C. Резултатът от редовния прием е подобрена имунна толерантност към алергени като полена, понижен риск от развитие на алергия и намалена честота и продължителност на боледуването. Имунобор Кидс Актив сироп и капсули са напълно безопасни и могат да се използват продължително време без риск от нежелани реакции.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar