Полезни практики за силен имунитет през есента

В разгара на есента, когато болестотворните микроорганизми върлуват с пълна сила, имунната ни система има все по-голяма нужда от подсилване, за да устои на атаките им. Верни на принципа, че превенцията е най-доброто лечение, в настоящата статия ще се спрем на някои полезни практики, които доказано повишават устойчивостта на организма към болестотворни фактори в обкръжаващата го среда. И тъй като по темата е казано е изписано много, ще разчупим рамката, като се фокусираме върху два непопулярни, но изключително ефективни метода.

Нетрадиционни методи за подсилване на имунитета през есента

Избягвайте излагането на замърсяване

Тежките метали и токсичните елементи са сред основните замърсители на околната среда. Насищането на въздуха с тези опасни вещества е сериозна предпоставка за поява на респираторни проблеми. В рисковата група попадат предимно жителите на големите градове, където в резултат на автомобилния транспорт стойностите на атмосферното замърсяване често са в пъти над допустимите нива. И колкото и да ни се иска да спрем трафика, за да позволим на белите дробове поне за малко да подишат чист въздух, това е невъзможно. Единственото решение е да прекарваме всяка свободна минута далеч от урбанизираните пространства и да поемаме с пълни гърди от летливите ароматни съединения, отделяни от планинските билки, които доказано укрепват и подсилват имунната система.

Усмихвайте се напук на лошото време

Дълги години се е смятало, че имунната система е автономна. В резултат на редица изследвания обаче учените са доказали, че тя е неразривно свързана с нервната и ендокринната система посредством хормони и пептиди. Психоневроимунологията е наука, която изучава взаимовръзката между тях. Имунолозите все по-често се уповават на новите открития в тази дисциплина, за да лекуват успешно имунните нарушения. В своята клинична практика те всекидневно наблюдават как отрицателните емоции, породени от притеснение, хроничен стрес, тъга и най-вече психосоматично разстройство, водят до отслабване на имунната система. Поради това препоръчват на пациентите да променят психичната си нагласа и да изграждат конструктивни взаимоотношения с околните, да са оптимистично настроени и винаги в добро настроение.

За силен имунитет – доверете се на качествени природни средства

Специалистите препоръчват да комбинираме нестандартните методи за имунопрофилактика с добре познатите природни имуностимулатори, които благодарение на безотказното си действие са се наложили като незаменимо средство за повишаване съпротивителните сили на организма. Лидери на пазара у нас са Имунобор/Imunobor®, използван като профилактично средство за укрепване на имунитета, и Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho, който освен че осигурява мощна защита срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции, е подходящ за прием за профилактика на хронични дихателни инфекции. И двата природни продукта се приемат по 1 капсула 3 пъти дневно и са напълно безопасни при продължителна употреба.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.