При чревни инфекции

Д-р Марияна Свещникова, педиатър и семеен лекар

През август се очаква летен грип и пик на чревните инфекции.За профилактика и лечение се препоръчва комбинация на имуностимулатор и пробиотик. От практиката си съм установила като най-надеждни комбинациите бета глюкан и лактобацилус булгарикус.

Бета глюкан активира устойчивостта на организма към вируси,бактерии и протозои и повишава устойчивостта на стомашно-чревналигавица. Той е доказан с полезните си ефекти при възпалителнитечревни заболявания. Има и „пребиотичен” ефект – стимулира растежана полезните бифидобактерии в червата. Лактобацилус Булгарикуссе явява като средство за възстановяване на полезните бактерии вчервата, които наричаме пробиотици и не позволява прикрепванетона вредните микроби към рецепторите на чревната лигавица.

Имунобор Биотик е такъв комбиниран биологичен препаратза нормализиране на чревната микрофлора и укрепване на имунната система, който съдържа специален пробиотик, пребиотик имощен имуностимулатор. Във всяка капсула има 250 mg висок брой(над 2.5 х 109 брой за грам) пробиотик lactobacillus bulgaricus и250 mg висококачествен стандартизиран бета-глюкан за постиганена по-пълен и синергичен ефект.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar