Пробиотик и пребиотик срещу чревни инфекции

Комбинираният прием на пробиотик и пребиотик е най-универсалното и безопасно средство за регулиране и поддържане на чревната флора, особено в сезона на зачестяващи чревни инфекции. Като пробиотик се означават полезните бактерии в чревната флора, с основен представител вида Лактобацилус булгарикус. Като пребиотик съответно се означават продуктите, с които пробиотиците се хранят. Като мощен пребиотик днес все по-широко се ползва бета глюкан.

Пробиотик и пребиотик при чревна инфекция

Със затопляне на времето неизменно нарастват и случаите на чревна инфекция. Според официалните епидемиологични данни, макар и слабо, случаите на ентероколити, гастроентерити и др. стомашно-чревни проблеми зачестяват.

Приемът на пробиотик и пребиотик при чревна инфекция се основава на 2 особености:

  • при бактериални чревни инфекции често се налага прием на антибиотици, които нарушават баланса на полезните пробиотици в чревната флора
  • възстановяването на чревната микрофлора изисква не само външен прием на пробиотици, но и подхранването им с прием на пребиотик

Именно зачестяването на чревните инфекции е причина да обърнем внимание на най-сигурните природни средства за тяхната профилактика и овладяване. Това е приемът на пробиотик и пребиотик, по възможност едновременно и още по-добре – в състава на един комбиниран продукт.

Пробиотик и пребиотик в един водещ продукт

Природният продукт Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic съчетава в себе си едновременно висококачествен пробиотик и пребиотик. Това го превръща в комплексно средство за овладяване и превенция на чревните инфекции.

Пробиотичните бактерии от род Лактобацилус възстановяват баланса на чревната флора. Пребиотичната роля на бета глюкана осигурява храна за лактобацилите и засилва позитивния ефект от приема на Имунобор Биотик.

Освен комплексното си действие едновременно като пробиотик и пребиотик Имунобор Биотик действа и като мощен имуностимулатор, благодарение на мощното влияние на бета глюкана – единственият природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar