Пробиотик и пребиотик срещу чревни инфекции

Комбинираният прием на пробиотик и пребиотик е най-универсалното и безопасно средство за регулиране и поддържане на чревната флора, особено в сезона на зачестяващи чревни инфекции. Като пробиотик се означават полезните бактерии в чревната флора, с основен представител вида Лактобацилус булгарикус. Като пребиотик съответно се означават продуктите, с които пробиотиците се хранят. Като мощен пребиотик днес все по-широко се ползва бета глюкан.

Пробиотик и пребиотик при чревна инфекция

Със затопляне на времето неизменно нарастват и случаите на чревна инфекция. Според официалните епидемиологични данни, макар и слабо, случаите на ентероколити, гастроентерити и др. стомашно-чревни проблеми зачестяват.

Приемът на пробиотик и пребиотик при чревна инфекция се основава на 2 особености:

  • при бактериални чревни инфекции често се налага прием на антибиотици, които нарушават баланса на полезните пробиотици в чревната флора
  • възстановяването на чревната микрофлора изисква не само външен прием на пробиотици, но и подхранването им с прием на пребиотик

Именно зачестяването на чревните инфекции е причина да обърнем внимание на най-сигурните природни средства за тяхната профилактика и овладяване. Това е приемът на пробиотик и пребиотик, по възможност едновременно и още по-добре – в състава на един комбиниран продукт.

Пробиотик и пребиотик в един водещ продукт

Природният продукт Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic съчетава в себе си едновременно висококачествен пробиотик и пребиотик. Това го превръща в комплексно средство за овладяване и превенция на чревните инфекции.

Пробиотичните бактерии от род Лактобацилус възстановяват баланса на чревната флора. Пребиотичната роля на бета глюкана осигурява храна за лактобацилите и засилва позитивния ефект от приема на Имунобор Биотик.

Освен комплексното си действие едновременно като пробиотик и пребиотик Имунобор Биотик действа и като мощен имуностимулатор, благодарение на мощното влияние на бета глюкана – единственият природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.