Пробиотиците – верни помощници, без които не можем, особено през лятото

Пробиотиците са живи микроорганизми, които обаче, за разлика от болестотворните, имат изключително позитивен ефект за подобряване на общото здравословно състояние на организма, на имунната и храносмилателната система.

Такива микроорганизми нормално населяват червата и съставляват състествена част от чревната микрофлора. Присъствието им там има важно протекторно действие за предотвратяване на растежа на болестотворни микроби и предпазването от инфекции, предизвикани от тях.

Пробиотиците обаче не винаги присъстват в необходимите количества за нормалното полезно действие на чревната микрофлора. Количеството им се мени и зависи от хранителните навици, вида на консумираните храни, както и от здравословното състояние на организма. За поддържането на положителния чревен бактериален баланс и преимущественото присъствия на полезни бактерии, е неоходимо приемането им в достатъчни количества и непрекъснато чрез консумацията на кисело мляко с жива закваска и млечно-кисели продукти, в суров вид и без топлинна обработка, която би унищожила пробиотичните бактерии.

През летния период отчетливо зачестяват случаите на стомашно-чревни инфекции, които са силно заразни и често засягат много хора. Развитието им се дължи на нарушен стомашно-чревен бактериален баланс и създаването на условия за развитие и заселяване на болестотворни микроорганизми, които да доминират над полезните, да колонизират чревния тракт и да предизвикат сериозни инфекции, разпространявайки се с кръвта. Това налага отделянето на внимание и полагането на съответни грижи за стимулирането на полезната микрофлора и поддържането на силна имунна система през летните месеци.

За постигане на възможно най-висока ефективност на тези грижи се препоръчва приемът на Имунобор Биотик.

Имунобор Биотик е комбиниран продукт, осигуряващ високо количество пробиотични бактерии от род Лактобацилус и мощен имуностимулатор – Бета глюкан. С помощта на тези две допълващи се съставки, Имунобор Биотик се превръща в ефективно средство за поддържане на тонуса и общото състояние на организма и предпазването от появата на типичните за лятото стомашно-чревни заболявания.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar