С какво се характеризират уроинфекциите в детската възраст?

Уроинфекциите в детската вързраст са втората по честота причинина за посещение на лекарския кабинет след заболяванията, свързани с дихателната система – хрема, грип, настинки, синузити, ангини, бронхити и др.

Честотата на уроинфекциите при момчетата е по–висока през първите месеци от живота им. При момичетата, след тази възраст честотата се увеличава.
В по-голямата част от случаите, уроинфекциите при децата се причиняват вследствие на грам отрицателни бактерии Ешерехия Коли и Протеус.

Според местоположението си уроинфекциите се делят на инфекции на горните пикочни пътища – пиелонефрити, и инфекции на долните пикочни пътища – уретрит, цистит.
При инфекциите на горните пикочни пътища се наблюдават симптоми като липса на жизнени сили, чести позиви за уриниране, понижен апетит, гадене, повръщане и др.
Инфекциите на долните пикочни пътища се характеризират с дискомфорт при уриниране свързан обикновено с парене и болка в най-ниската коремна част, неотлагаеми и чести позиви за уриниране, проблеми със съня, вследствие на тези симптоми, мътна урина с неприятен и отблъскващ аромат.

Много пъти уроинфекцията при децата се установява трудно, тъй като както при други видове инфекции е съпроводена с покачване на телесната температура. Това твърдение важи с особено голяма сила, когато детето е засегнато от цистит.

Ненавременното лечение на уроинфекциите в детска възраст може да доведе до задълбочаването им, хронифицирането им, появата на рецидиви, както и до затрудненото им медикаментозно повлияване.

Обикновено при уроинфекции в детската вързаст специалистите препоръчват лечение с антибиотици, като в медицинската практика все по-често те се прилагат в комбинация с имуностимулатори като Имунобор Уро. Имунобор Уро представлява ефективна комбинация от стандартизирани екстракти от американска червена боровинка (научно доказано високоефективно средство срещу уроинфекции) и бета глюкан (единственият естествен имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие). Имунобор Уро е отличен избор, препоръчван от специалисти както за ускоряването на оздравителния процес чрез увелчаване на антибактериалното действие на антибиотиците, така и за предотвратяване на рецидивите.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.