Сенна хрема – как да облекчите състоянието си?

Сенна хрема е неприятно състояние, което застига много хора с настъпването на пролетта и активиране на цъфтежа на растенията. Състоянието е познато още като алергичен ринит или поленова алергия и се проявява най-вече заради увеличаващия се брой цветен прашец във въздуха.

Сенна хрема – какво представлява и какво я причинява?

Сенната хрема е алергично нарушение, което се отличава с прекомерна реакция на имунната система към алергени като поленовите зърна и други вещества, които циркулират във въздуха. Т.е. имунната система идентифицира полена като вреден агент, който обикновено е безвреден за човешкия организъм. Така под въздействието на цветния прашец кръвоносната система се изпълва с химикали като хистамин и левкотриени, които възпаляват лигавицата на носа, синусите и клепачите. Тази реакция предизвиква обострянето на всички типични за състоянието симптоми – кихане, запушен или течащ нос (хрема), сърбеж и сълзене на очите. В действителност всичко това е защитен механизъм на организма с цел извеждане на алергена или предотвратяване на преминаването му в тялото.
Най-честите източници на полен през пролетта са дърветата. През летния сезон състоянието може да се обостри вследствие на полена от тревата и други тревисти растения.
При голяма част от случаите сенната хрема е генетично унаследена. Освен това хората, които страдат от астма или екзема, са много по-предразположени към развитие на сенна хрема.

Облекчаване на симптомите при сенна хрема

За съжаление не съществува окончателно и трайно средство за лечение на сенна хрема. Но облекчаването на състоянието е напълно постижимо. За един от най-ефикасните методи за контрол над състоянието и облекчаване на проявите се смята избягване на излагането на алергените. Това е трудно постижимо, особено през топлите месеци, тъй като хората обикновено прекарват повече време на открито и са постоянно изложени на различни алергени и дразнители.

Затова е силно препоръчително да се постигне качествено модулиране на имунната система с цел контролиране на алергичната нагласа. Имунната толерантност към алергени може да се нормализира чрез редовен и навременен прием на подходящи качествени природни имуномодулатори. За такъв се смята високо пречистеният микронизиран бета глюкан, който е основна част от състава на някои от продуктите на фамилия Имунобор/Imunobor®. Известно е, че бета глюканите притежават силно изразен антиалергичен ефект, затова са предпочитано средство при различни видове алергична нагласа.

За възрастни се препоръчва приемът на Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300.

Фамилия Имунобор предлага и продукти за малки деца, които също съдържат бета глюкан и са с висока ефективност и доказана безопасност. Имунобор Кидс Актив/Imunobor® Kids Activ се предлагат под формата на капсули и сироп и дължи ефекта си на уникалната комбинация от високо пречистен 93% микронизиран бета глюкан и активна форма на витамин C.
И трите продукта са напълно безвредни, с удобен прием и подходящи за продължителна употреба.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.